מלבי ברוטב פירות יער
כשהשמש יוקדת בחוץ בחום ובלחות של הקיץ הישראלי, אין כיף יותר מלהתחבא ליד המזגן ולהצטנן במלבי קר, טעים ומרענן
המרכיבים ל8 מנות:
- קוקוס טחון
- פיסטוקים קצוצים
- 1 ליטר חלב
- 3/4 כוס פחות כף (140 גרם) סוכר
- 1 מקל וניל או כפית מחית וניל
- 1 גביע (250 מ"ל ) שמנת מתוקה
- 3/4 כוס (100 גרם ) קורנפלור, מנופה
- 1 כפית תמצית ורדים, או לפי הטעם
- 1 שקית (300 גרם )תערובת פירות יער מוקפאים, "סנפרוסט"
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1/2 1 כפות (25 מ"ל)מיץ מלימון טרי
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 1/2 1 כפיות קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
למלבי: יוצקים לסיר חלב, סוכר וגרגירים ממקל וניל או מחית וניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עם קורנפלור מנופה עד לקבלת לתערובת חלקה.
-
02.
מוסיפים את השמנת לחלב החם בהדרגה תוך טריפה, ומבשלים תוך עירבוב רצוף כשתי דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מערבבים פנימה מי ורדים ומחלקים לכוסות הגשה.מעבירים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות.
-
03.
לרוטב פירות יער: שמים בסיר פירות יער קפואים, סוכר, מיץ לימון ו-60 מ"ל (4 כפות) מכמות המים ומבשלים כך שהפירות מפרישים נוזלים והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כמות המים הנותרת ובוחשים לתוך הסיר.
-
04.
מבשלים את הרוטב 3-2 דקות עד להסמכה תוך ערבוב, מצננים ומחלקים לכוסות ההגשה . לפני ההגשה מפזרים בכל כוס קוקוס טחון ופיסטוקים קצוצים לעיטור.
טיימר מופעל