סלט חסה, תאנים טריות, גבינת פטה עיזים, אגוזי מלך ועירית
חסה מסולסלת בשני צבעים, תאנים עסיסיות, פירורי גבינת פטה עיזים נפלאה, אגוזי מלך ומעט עירית קצוצה…התוצאה היא סלט עשיר ומפנק, מלא הפתעות, שאי אפשר להפסיק לאכול.
המרכיבים ל5:
- 1 חב' (כ- 240 גרם ברוטו) חסה מסולסלת, שטופה היטב ומיובשת
- 5 תאנים עסיסיות, פטוטרות קטומות, שטופות וחתוכות לרבעים או שמיניות
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עיזים 5% פיראוס
- 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך
- 10 גבעולי עירית, שטופה וקצוצה דק (לא הכרחי)
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה חרדל צרפתי חלק
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סילאן או דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- 2 כפות מים מינרליים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או שמן זית או מים עד להשגת טעם מאוזן. שמים בצד.
-
02.
קורעים גס את עלי החסה ושמים בקערת הגשה גדולה.
-
03.
מוסיפים רבעי תאנים, פירורי גבינת פטה עיזים, אגוזי מלך ועירית קצוצה.
-
04.
רוצים לשדרג את הסלט? קלו את האגוזים. מחממים תנור ל-175 מעלות, שמים את האגוזים בשכבה אחת בתבנית קטנה, כשהתנור חם מכניסים וקולים 10 דקות. מוציאים, מטלטלים בעדינות וקולים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
רגע קט לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
הידעת?
בכל הנוגע לסלטים, החוק הוא שאף פעם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים שונים. ככל שאנחנו מכירים יותר מתכונים שונים של סלטים, כך קל ומהנה יותר להתאים את הסלט הנכון ביותר לשאר המנות בארוחה. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש ומפתיע לסלט שיתאים במדויק גם לסעודות חגיגיות או סתם ארוחת ערב רגילה, הגעתם למקום הנכון. המתכון הבא משלב בתוכו קומבינציה של ירקות ופירות עם גבינת פטה מפנקת לכדי סלט צבעוני ועשיר, מומלץ במיוחד לשולחן החג.