לחמניות יוגורט עיזים ודבש | השף הלבן

לחמניות יוגורט עיזים ודבש

לחמניות מתקתקות, אווריריות וטעימות עם יוגורט עיזים ודבש. מומלץ להגיש עם חמאה וריבה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות יוגורט עיזים ודבש

המרכיבים ל 12-13 לחמניות:

  • 550 גרם (4 כוסות) קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 340 גרם (2 מיכלים + 4 כפות) יוגורט עיזים פיראוס
  • 65 גרם (1/4 כוס) דבש
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2.5 כפיות שטוחות מלח
  • ביצה טרופה עם מעט מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, יוגורט עיזים, דבש, חמאה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    קורצים כדורים במשקל של כ- 90 גר' הכדור, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מתפיחים שוב עד להכפלת נפח למשך 40-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 06.

    מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות בתערובת הביצה.

  • 07.

    אופים במשך 18-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.