עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה | השף הלבן

עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה

עוגת דבש, יוגורט עזים ותפוח, רכה, מפנקת ומרעננת, לא מתוקה מדי ולא כבדה. המתכון קל-הכנה, ללא מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 80 גרם חמאה רכה
  • 40 מ"ל (1/6 כוס) שמן קנולה
  • 140 גרם סוכר דמררה (חום בהיר) או לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם (מעט פחות מ-2/3 כוס) דבש
  • 100 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
  • 240 גרם (כוס וחצי ועוד 3 כפות) קמח תופח
  • 1 תפוח עץ מזן גרני סמית' (ירוק) גדול (160-200 גרם ברוטו)
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, לא חד-פעמית

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן בתוספת של כפית וחצי אבקת אפייה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן וסוכר דמררה.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים דבש ויוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים קמח תופח וטורפים עד לאיחוד לא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    מגלענים את התפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים מייד לעיסה ומערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית.

  • 08.

    כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 41-43 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת כשעליה פירורים – או נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:43:00
הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.