סלט אורז אדום עם אפונה עדינה, גבינת פטה, פטרוזיליה ובצל ירוק
סלט צבעוני ומשגע, שנזלל במהירות. אורז אדום הוא סוג של אורז מלא, בעל ניחוח אגוזי משגע, ניתן להשיגו בכל חנויות הטבע.
המרכיבים ל5-6 מנות:
- שמן זית
- 1/2 חבילה (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
- חופן פטרוזיליה, עלים בלבד, שטופים היטב וקצוצים דק-בינוני
- 3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים היטב ופרוסים דק
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה פטה כבשים 5% פיראוס
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- פלפל שחור גרוס גס
- כוס וחצי אורז אדום (להשיג בחנויות טבע)
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב להוראות הבישול שלו, כדי שלא ייצא דייסתי. במקום גבינת פטה אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5%.
-
02.
אורז אדום: שוטפים אורז אדום, מסננים ושמים בסיר בינוני. מוסיפים 4 כוסות מי ברז וחצי כפית מלח. מערבבים ומביאים לרתיחה (5-6 דקות) על אש גבוהה, ללא כיסוי. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות או עד שגרגיר רך דיו לטעמכם. לא מחכים עד שכל המים ייספגו – מסננים במסננת דקה ומחזירים לסיר הריק, ללא אש. מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, מערבבים וטועמים. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח, במידת הצורך. מכסים ומשאירים למנוחה בת 5-10 דקות. מרימים את המכסה מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומכסים שוב ל-5 דקות. ממשיכים כך עד שהאורז מתייבש והגרגירים נפרדים, "אחד-אחד".
טיימר מופעל
-
03.
אפונה: שמים אפונה עדינה בקערה חסינת-חום. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים 2 דקות, מעבירים את האפונה למסננת, מחזירים לקערה הריקה, יוצקים שוב מים רותחים, ממתינים 2 דקות, מסננים, מחזירים לקערה, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
טיימר מופעל
-
04.
רוטב: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים, אפשר לדלל ב-1-2 כפות מים מינרליים. שומרים בצד עד להגשה.
-
05.
כשהאורז סיים להתייבש, מוסיפים את האפונה, פטרוזיליה קצוצה, פרוסות בצל ירוק ופירורי גבינת פטה. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.