בורקס פלפלים קלויים וגבינת חמד | השף הלבן

בורקס פלפלים קלויים וגבינת חמד

רוצים לפנק את האורחים שלכם? הכינו בורקס פלפלים, שבו משתלבת מתיקות הפלפלים הקלויים עם מליחות הגבינה, שנמסה בחום.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס פלפלים קלויים וגבינת חמד

המרכיבים ל 10 יחידות גדולות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות
  • 3 יח' פלפלים אדומים
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • כף חלב
  • לעיטור: 4 כפות פרג שלם או שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    יש להפשיר את הבצק במקרר כ-8 שעות מבעוד מועד. רוצים קיצור דרך? אפשר להשתמש בפלפלים קלויים מוכנים, שקונים בצנצנת.

  • 02.

    מפשירים בצק עלים במקרר כ-8 שעות לפני מועד ההכנה.

  • 03.

    שוטפים פלפלים, מנקים מזרעים וחותכים לרבעים. מושחים בשמן זית וקולים על מחבת צלייה/ מנגל ביתי – או מחממים תנור ל-2100 מעלות               ומרפדים תבנית תנור  שטוחה בשני ניירות אפייה. מפזרים בתבנית כשהצד הפנימי פונה מטה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט       מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וקולים את הפלפלים במשך 18 דקות. מערבבים וקולים עוד 8-10         דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 04.

    מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.מוציאים את הבצק מן המקרר ופותחים בעדינות על משטח       עבודה (אין צורך לקמח). בעזרת סכין חותכים את יריעת הבצק ל-10 ריבועים. בעזרת מערוך מרדדים דק כל ריבוע בצק.

  • 05.

    במרכז כל ריבוע מניחים פיסת פלפל קלוי וקוביית גבינת חמד.

  • 06.

    מפרידים את הביצה, חלמון בקערית אחת וחלבון בקערית השנייה. מערבבים חלמון עם כף חלב ושמים בצד. מורחים מהחלבון על שולי כל ריבוע           בצק, כמעין דבק, סוגרים את הריבוע למשולש ומדביקים את הקצוות. בעזרת שתי ידיים מקפלים את השוליים לסגירה יפה (אפשר גם לגלגל לגליל,         כמו בסרטון) ומניחים על גבי הנייר בתבנית (חמישה בורקס בכל תבנית). מושחים כל בורק בחלמון הטרוף ובוזקים פרג שלם או שומשום בנדיבות.         מכניסים כל תבנית לחוד לתנור החם ואופים במשך 20 דקות או עד להשחמה יפה של בסיסי הבורקס. מוציאים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)