לחמניות גבינה נפלאות לפסח
לחמניות פסח קטנטנות נהדרות – קלילות וטעימות להפליא. שלא כלחמניות הפסח הרגילות, שנוטות לכיוון האפור, אלה זהובות בחוץ ושנהביות בפנים.
המרכיבים ל30:
- 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב תנובה
- ½ כוס (125 מ"ל) מים
- ¾ כוס (90 גרם) קמח מצה
- ½ כפית מלח
- 3 ביצים גדולות טרופות
- 1 שקיק (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מעט קורנית (טימין) מיובשת (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מרתיחים יחד חמאה, חלב ומים עד שקוביות החמאה מתמוססות לגמרי. מסירים מהאש ומוסיפים בבת־אחת את קמח המצה ואת המלח. טורפים לתערובת אחידה. מחזירים לאש וממשיכים לטרוף במשך 60-30 שניות עד שהתערובת מתכדרת ונפרדת מדופנות הסיר. מסירים מהאש ומעבירים את התערובת לקערה.
-
02.
מערבלים את התערובת במיקסר במשך דקה ומוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך ערבול מתמיד, עד שהן נבלעות בתערובת ומתקבל בצק רך ואחיד. מוסיפים 70 גרם פתיתי פרמזן ומערבלים היטב.
-
03.
מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון, 190 מעלות בתכנית טורבו). מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק בינוני ומזלפים כ־30 עיגולים בקוטר 3 ס"מ ובגובה
-
04.
5 ס"מ. משאירים רווחים גדולים בין העיגולים. זורים מעט פתיתי פרמזן ומעט קורנית על כל עיגול בצק.
-
05.
אופים במשך 12 דקות. מסובבים את התבנית 180 מעלות (אם אופים 2 תבניות יחד בתכנית טורבו גם מחליפים מקומות). אופים במשך 8-5 דקות נוספות עד שהלחמניות תפוחות וצבען חום־זהוב יפה.
טיימר מופעל