מתכון מקלות בצק מטוגנים לחנוכה | השף הלבן

מקלות בצק מטוגנים לחנוכה

מתכון איטלקי פשוט להכנה של פסי בצק מטוגנים ופריכים.

מאת: מירב גביש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות בצק מטוגנים לחנוכה
צילום: מירב גביש עיצוב: מירב גביש

המרכיבים ל20:

  • 300 גרם קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 30 גרם חמאה בטמפ' חדר
  • 60 גרם סוכר
  • גרידת לימון או תפוז
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפות חלב
  • 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ליטר שמן לטיגון
  • 200 גרם אבקת סוכר לקישוט
רוטב שוקולד להגשה (לא חובה):
  • 250 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מיקסר קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה וגרידת תפוז. מערבבים.

  • 02.

    מוסיפים ביצים, חמאה, רום וחלב. לשים 5-3 דק' במיקסר (אפשר גם ביד).

  • 03.

    מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כחצי שעה. (כמעט ולא תופח).

  • 04.

    מקמחים קלות משטח.

  • 05.

    מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר - לעובי 2 מ"מ. (אפשר גם במכונת פסטה).

  • 06.

    חותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ על 9 ס"מ (או כל גודל/צורה שאתם רוצים).

  • 07.

    מטגנים בשמן עד שמזהיב. בערך דקה מכל צד. זה מתנפח (החלק הכי כיפי).

  • 08.

    מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.

  • 09.

    רוטב שוקולד להגשה (לא חובה): מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים על השוקולד, מערבבים והרוטב מוכן.

הכנת? כאן מדרגים
(0)