מקלות בצק מטוגנים לחנוכה
מתכון איטלקי פשוט להכנה של פסי בצק מטוגנים ופריכים.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מירב גביש
עיצוב: מירב גביש
המרכיבים ל20:
- 300 גרם קמח
- 2 ביצים גדולות
- 30 גרם חמאה בטמפ' חדר
- 60 גרם סוכר
- גרידת לימון או תפוז
- רבע כפית מלח
- 3 כפות חלב
- 1 כפית רום, ברנדי או תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 ליטר שמן לטיגון
- 200 גרם אבקת סוכר לקישוט
רוטב שוקולד להגשה (לא חובה):
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
- 300 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מיקסר קמח, מלח, סוכר, אבקת אפייה וגרידת תפוז. מערבבים.
-
02.
מוסיפים ביצים, חמאה, רום וחלב. לשים 5-3 דק' במיקסר (אפשר גם ביד).
-
03.
מכסים את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח כחצי שעה. (כמעט ולא תופח).
-
04.
מקמחים קלות משטח.
-
05.
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר - לעובי 2 מ"מ. (אפשר גם במכונת פסטה).
-
06.
חותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ על 9 ס"מ (או כל גודל/צורה שאתם רוצים).
-
07.
מטגנים בשמן עד שמזהיב. בערך דקה מכל צד. זה מתנפח (החלק הכי כיפי).
-
08.
מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה הרבה אבקת סוכר. מגישים חם.
-
09.
רוטב שוקולד להגשה (לא חובה): מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים על השוקולד, מערבבים והרוטב מוכן.
הכנת? כאן מדרגים