קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי
מאפים אישיים מהירי הכנה וטעימים על בסיס בצק עלים פריך במילוי ברוקולי וגבינה
המרכיבים ל20 יחידות (כלים - גביעים חד פעמיים מאלומיניום או ת:
- 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות על האריזה
- 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט"
- חמאה "תנובה" מומסת לשימון
- 150 מ"ל שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן"
- 2 ביצים
- 150 גרם גבינת 'טל העמק' מגוררת
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט מגורר
- 250 גרם גבינת ריקוטה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
-
02.
מביאים לרתיחה כשני ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ואת הברוקולי הקפוא. מביאים לרתיחה שניה, מסננים ומעבירים למי הקרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
-
03.
משמנים את הגביעים או את השקעים בתבנית במעט חמאה מומסת. מותחים מעט בעזרת הידיים כל ריבוע בצק, מניחים בגביע חד פעמי כך שפינות הריבוע גולשות מהשולים, ומהדקים. מעבירים לפריזר.
-
04.
מכינים את הבלילה - שומרים 20 פרחי ברוקולי קטנים בצד ומניחים את השאר במעבד מזון, וטוחנים (צריכות להתקבל כ – ½ 2 כוסות ברוקולי טחון). מוסיפים את השמנת, הביצים וגבינת טל העמק ומעבדים לתערובת חלקה. מתבלים בכ – ¾ כפית מלח, שליש כפית פלפל לבן ושליש כפית אגוז מוסקט. טועמים ומתבלים עוד אם יש צורך.
-
05.
מוציאים את קלתיות הבצק מהמקפיא, ממלאים כל אחת בכף גדושה מהבלילה ומשקיעים במלית כמה גושי ריקוטה (כפית גדושה לכל קיש) ופרח בורקולי כך שיבלטו מעט מפני הבלילה.
-
06.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. ב – 2 – 3 דקות האחרונות לאפייה כדאי להניח את הקישים על קרקעית התנור, על מנת לוודא שתחתיתם אפויה. מגישים חם.
טיימר מופעל