מתכון קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי | השף הלבן

קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי

מאפים אישיים מהירי הכנה וטעימים על בסיס בצק עלים פריך במילוי ברוקולי וגבינה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי

המרכיבים ל 20 יחידות (כלים - גביעים חד פעמיים מאלומיניום או ת:

  • 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות על האריזה
  • 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט"
  • חמאה "תנובה" מומסת לשימון
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינת 'טל העמק' מגוררת
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 250 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קערה גדולה עם מי קרח.

  • 02.

    מביאים לרתיחה כשני ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ואת הברוקולי הקפוא. מביאים לרתיחה שניה, מסננים ומעבירים למי הקרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.

  • 03.

    משמנים את הגביעים או את השקעים בתבנית במעט חמאה מומסת. מותחים מעט בעזרת הידיים כל ריבוע בצק, מניחים בגביע חד פעמי כך שפינות הריבוע גולשות מהשולים, ומהדקים. מעבירים לפריזר.

  • 04.

    מכינים את הבלילה - שומרים 20 פרחי ברוקולי קטנים בצד ומניחים את השאר במעבד מזון, וטוחנים (צריכות להתקבל כ – ½ 2 כוסות ברוקולי טחון). מוסיפים את השמנת, הביצים וגבינת טל העמק ומעבדים לתערובת חלקה. מתבלים בכ – ¾ כפית מלח, שליש כפית פלפל לבן ושליש כפית אגוז מוסקט. טועמים ומתבלים עוד אם יש צורך.

  • 05.

    מוציאים את קלתיות הבצק מהמקפיא, ממלאים כל אחת בכף גדושה מהבלילה ומשקיעים במלית כמה גושי ריקוטה (כפית גדושה לכל קיש) ופרח בורקולי כך שיבלטו מעט מפני הבלילה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. ב – 2 – 3 דקות האחרונות לאפייה כדאי להניח את הקישים על קרקעית התנור, על מנת לוודא שתחתיתם אפויה. מגישים חם.  

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.