לחמניות גבינה
לחמניות גבינה מושלמות לשבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 30:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 350 גרם קמח תופח
- חצי כוס חלב תנובה
- 1 ביצה
- 200 גרם חמאת תנובה רכה
- 50 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
- 3 כפות גבינת קוטג’ תנובה 5% או 9%
- 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 2 כפות ריחן קצוץ
- חצי כוס עירית קצוצה
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- פרג שלם או קצח
- תבנית שקעים משומנת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט. מסננים משמן הטיגון ומעבירים לקערה.
-
02.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, לשים לבצק אחיד (אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח) מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
-
03.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), יוצרים מהבצק כדורים בגודל שזיף בינוני ושמים בתוך השקעים. מורחים בביצה טרופה, זורים מעל פרג שלם או קצח ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים