פרוסות אנטריקוט צלויות בליווי ברביקיו וחרדל דבש
מתכון בשרי שישדרג את הארוחה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 12 פרוסות אנטריקוט מיושן, לא עבות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם)
- 3 שיני שום חצויות
- 1/2 כוס יין אדום
- פלפל שחור גרוס
- ענפי רוזמרין טרי
- מלח גס
- 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות עדינות
- בצל מיובש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
- רוטב ברבקיו מעושן
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 1 כף חרדל חלק
- 1 כפית דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת פסים לחום גבוהה ומורחים בשומן.
-
02.
מעל כל פרוסת בשר מורחים משן השום, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ודוחסים קלות לתוך הבשר.
-
03.
מניחים כמה ענפי רוזמרין טריים ומעל צולים את פרוסות האנטריקוט לצלייה של רמת מידיום-כ-2 עד 3 דקות מכל צד לכל היותר.
טיימר מופעל
-
04.
לאחר דקה של צליית הצד השני מוסיפים למחבת 1/2 כוס יין אדום, מצמצמים כדקה ומוציאים מיד את הבשר לצלחת ההגשה.
-
05.
חשוב לדעת כי אם נצלה יותר מידי זמן את הבשר הוא עלול להתייבש, רמת העשייה המומלצת היא מדיום: אדמדם במרכז, ניתן לצלות לרמת עשייה חזקה יותר.
-
06.
בוזקים מעל מעט מלח גס ומעטרים את המנה בבצל הירוק הקצוץ ובבצל המיובש.
-
07.
מערבבים 2 כפות חרדל גרגירים עם כף חרדל חלק, כפית דבש וכף מרוטב היין שנצלה עם הבשר ומערבבים היטב.
-
08.
מגישים את הבשר בליווי רוטב הברבקיו המעושן, החרדל והדבש.