מתכון פרוסות אנטריקוט צלויות בליווי ברביקיו וחרדל דבש | השף הלבן

פרוסות אנטריקוט צלויות בליווי ברביקיו וחרדל דבש

מתכון בשרי שישדרג את הארוחה

מאת: אולגה אלימלך
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוסות אנטריקוט צלויות בליווי ברביקיו וחרדל דבש

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 12 פרוסות אנטריקוט מיושן, לא עבות (מומלץ לבקש מהקצב שיחתוך עבורכם)
  • 3 שיני שום חצויות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • פלפל שחור גרוס
  • ענפי רוזמרין טרי
  • מלח גס
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות עדינות
  • בצל מיובש (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
  • רוטב ברבקיו מעושן
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כפית דבש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת פסים לחום גבוהה ומורחים בשומן.

  • 02.

    מעל כל פרוסת בשר מורחים משן השום, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ודוחסים קלות לתוך הבשר.

  • 03.

    מניחים כמה ענפי רוזמרין טריים ומעל צולים את פרוסות האנטריקוט לצלייה של רמת מידיום-כ-2 עד 3 דקות מכל צד לכל היותר.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    לאחר דקה של צליית הצד השני מוסיפים למחבת 1/2 כוס יין אדום, מצמצמים כדקה ומוציאים מיד את הבשר לצלחת ההגשה.

  • 05.

    חשוב לדעת כי אם נצלה יותר מידי זמן את הבשר הוא עלול להתייבש, רמת העשייה המומלצת היא מדיום: אדמדם במרכז, ניתן לצלות לרמת עשייה חזקה יותר.

  • 06.

    בוזקים מעל מעט מלח גס ומעטרים את המנה בבצל הירוק הקצוץ ובבצל המיובש.

  • 07.

    מערבבים 2 כפות חרדל גרגירים עם כף חרדל חלק, כפית דבש וכף מרוטב היין שנצלה עם הבשר ומערבבים היטב.

  • 08.

    מגישים את הבשר בליווי רוטב הברבקיו המעושן, החרדל והדבש.

הכנת? כאן מדרגים
(247)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.