מתכון אוזני המן במילוי בטטה | השף הלבן

אוזני המן במילוי בטטה

לא רק אוזני המן מתוקות! קבלו אוזני המן מלוחות, שאי אפשר להפסיק לאכול. הבצק פשוט נפלא – פריך ואוורירי גם יחד, ומתובל בעדינות בפרמזן ובקימל

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן במילוי בטטה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל30 יחידות:

לבצק:
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית גרגרי קימל שלמים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן צמחי (עדיף חמניות או תירס)
  • ⅔ גביע (130 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
למלית ולזיגוג:
  • 2 בטטות במשקל 250 גרם כל אחת
  • ⅓ גביע (70 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כפות פתיתי בצל מטוגן מיובש
  • ¼ כפית שום גבישי
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
  • מלח לפי הטעם
  • 75 גרם גבינת עמק מגוררת
לזיגוג:
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הבצק (אפשר במיקסר בוו הגיטרה, במעבד המזון, או ביד). מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה או למכל של מעבד המזון. מוסיפים את כל שאר החומרים, ולשים לבצק רך וחלק, שאיננו נדבק לידיים. מחלקים את הבצק לשניים, משטחים כל חלק לדסקית עבה, עוטפים בניילון ומקררים כשעה, עד שהבצק מתקשה מעט.

  • 02.

    בינתיים, מכינים את המלית. מקרצפים היטב את קליפת הבטטות, וחותכים את הקצוות שלהן. עושים שני חתכים בקליפה לאורכה של כל בטטה - אחד מכל צד. מניחים את הבטטות בצלחת גדולה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומבשלים במשך

  • 03.

    5 עד 4 דקות מכל צד, עד שהבטטות מתרככות. מצננים 15 דקות, חוצים את הבטטות לאורכן, ומגרדים את בשרן מתוך הקליפה בעזרת כף. מעבירים לקערה, מועכים היטב עם השמנת ועם שמן הזית, מוסיפים את שאר מצרכי המלית, ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.

  • 05.

    מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח קלות מרדדים כל דסקית לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 10 ס"מ. (את שאריות הבצק משני העלים אוספים, לשים שוב, מרדדים וקורצים עיגולים נוספים. חוזרים על התהליך עד שהבצק נגמר.) 

  • 06.

    מברישים את השוליים של כל עיגול בחלמון טרוף. מניחים כף גדושה של מלית במרכז העיגול, ומקפלים את הבצק לצורת אוזן המן משולשת - מדביקים היטב בלחיצה את שולי הבצק, ומקפידים להשאיר פתח במרכז. מעבירים את אוזני ההמן לתבניות, ומזגגים אותן בחלמון טרוף. אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב (בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד - מחליפים מיקום אחרי 15 דקות אפייה).טיפ: אם אין מיקרוגל אפשר לאפות את הבטטות בתנור עד שהן מתרככות. הבישול ה"יבש" מנפק בטטה בטעם מרוכז. בישול בנוזלים איננו מומלץ במקרה זה, כיוון שהוא מדלל את טעם הבטטות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(175)