עוגת גבינה אפויה לשבועות
המלכה של חג שבועות: מתכון קלאסי לעוגת גבינה אפויה מעולה שתעשה לכם את החג הקרוב!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לתחתית:
- שרוול ביסקוויטים
- 2 כפות שמן
לעוגה:
- 1 קילו גבינה לבנה 5%
- חבילת פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- גרידת לימון מלימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות
-
02.
שוברים את הביסקוויטים לחתיכות.
-
03.
מכסים תבנית בביסקוויטים ושופכים עליהם את השמן.
-
04.
מערבבים בקערה - גבינה, פודינג וניל, קורנפלור, 5 חלמונים, סוכר וניל וגרידת לימון.
-
05.
בקערה נפרדת - מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
-
06.
מקפליםבעדינות ובהדרגה קציפת ביצים לתערובת הגבינה.
-
07.
שופכיםאת התערובת על הביסקוויטים.
-
08.
אופים10 דקות בחום 180 מעלות ואח"כ מורידים לחום 150 מעלות וממשיכים לאפות כשעה עד שהעוגה משחימה מעט מלמעלה (לא לפתוח את התנור בזמן האפייה)
טיימר מופעל
-
09.
מוציאיםאת העוגה מהתנור ומקררים בחוץ.
-
10.
שומרים את העוגה במקרר.
הכנת? כאן מדרגים