מתכון עוגת גבינה אפויה לשבועות | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה לשבועות

המלכה של חג שבועות: מתכון קלאסי לעוגת גבינה אפויה מעולה שתעשה לכם את החג הקרוב!

מאת: אורית ידעי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה לשבועות

המרכיבים ל10 מנות:

לתחתית:
  • שרוול ביסקוויטים
  • 2 כפות שמן
לעוגה:
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • חבילת פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • גרידת לימון מלימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות

  • 02.

    שוברים את הביסקוויטים לחתיכות.

  • 03.

    מכסים תבנית בביסקוויטים ושופכים עליהם את השמן.

  • 04.

    מערבבים בקערה - גבינה, פודינג וניל, קורנפלור, 5 חלמונים, סוכר וניל וגרידת לימון.

  • 05.

    בקערה נפרדת - מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.

  • 06.

    מקפליםבעדינות ובהדרגה קציפת ביצים לתערובת הגבינה.

  • 07.

    שופכיםאת התערובת על הביסקוויטים.

  • 08.

    אופים10 דקות בחום 180 מעלות ואח"כ מורידים לחום 150 מעלות וממשיכים לאפות כשעה עד שהעוגה משחימה מעט מלמעלה (לא לפתוח את התנור בזמן האפייה)

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מוציאיםאת העוגה מהתנור ומקררים בחוץ.

  • 10.

    שומרים את העוגה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(25)