ארוחת ערב מושלמת בפחות משעה – תוכן קולינרי | השף הלבן

ארוחת ערב מושלמת שתכינו בפחות משעה

לא מעט פעמים מתחשק לנו לארח חברים ובני משפחה לארוחה כיפית ומהנה יחד. אך לא תמיד ביום שנקבע יש לנו את הכוחות לעמוד ולבשל, לאפות, לחתוך ולקצוץ. לפעמים אנחנו פשוט עייפים מתלאות היום. אז מה בכל זאת ניתן לעשות אם יש לכם אורחים בדרך? כך תרימו ארוחת מלכים בפחות משעה.

מאת: עורך השף הלבן
ארוחת ערב מושלמת שתכינו בפחות משעה

ארוחת ערב? קלי קלות 


ארוחת ערב במחיצת חברים היא תמיד אירוע מהנה. יחד עם זאת הוא דורש היערכות שאינה מבוטלת. כדי להכין ארוחה קלילה ומהירה אתם תלויים במצרכים שבחרתם עבור הארוחה. כך לדוגמה אם תבחרו להגיש סלמון בתנור זמן ההכנה שלכם יהיה מהיר במיוחד ומשם התנור כבר ימשיך את העבודה. למעשה, כל מה שנדרש מכם הוא תיבול, שאף יכול להיות מינימלי ביותר לאור העובדה שדג סלמון הוא אחד הדגים הטעימים ביותר שבאמת אינו דורש הכנה מיוחדת. אז קדימה לעבודה. הניחו מספר נתחי דג על משטח העבודה. בקערית קטנה הכינו רוטב משמן זית, הוסיפו מלח, פלפל שחור גרוס, תימין ושום קצוץ. מרחו היטב על נתחי הדג, העבירו לתבנית אפייה והכניסו לתנור בחום גבוה ל 15-20 דקות. תדעו שהדג מוכן אם תנעצו מזלג והוא יתפורר בקלות. 


ומה נגיש בצד? 


כל ארוחה שמכבדת את עצמה חייבת לפחות תוספת אחת שתלווה את המנה העיקרית שלכם. אחד הירקות הטעימים, המזינים והבריאים ביותר שגם מחמיאים לטעמו של הסלמון האגדי הוא הברוקולי ולכן לצד הדג הוורדרד נשדך פשטידת ברוקולי ירוקה ויפהפייה. כך תכינו את הפשטידה הנפלאה הזו. בקערה גדולה נניח קמח, ביצים, שמן, מלח, פלפל גבינה לבנה, גבינה צהובה מגוררת ונערבב היטב. את פרחי הברוקולי ניתן לקחת משקית קפואה ולהפשירם כעשר דקות. הכניסו אותם אל הבלילה וערבבו קלות. העבירו לתבנית אפייה והכניסו לתנור לחום של 180 מעלות כארבעים וחמש דקות. את הפשטידה הריחנית הזו אפשר להוציא כשהיא מזהיבה בחלקה העליון וכמובן להניח לה להתקרר לחלוטין לשם התייצבות. 

אך לא על הפשטידה לבד תעמוד ארוחת הערב שלכם ולכן נמליץ לכם להוסיף גם אנטיפסטי להכנתו בתנור בזמן שהדג שלכם מתבל גם הוא.  

בקערה גדולה הניחו בצל יבש חתוך לרבעים, מספר ראשי שום, זוקיני חתוך לג'וליאן, רצועות של גמבה אדומה, רצועות של פלפל צהוב וגם ירוק ופרוסות חצילים. תבלו הכול עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. הניחו הכול על תבנית אפייה עם נייר אפייה והכניסו לתנור. 


סלטים בחמש דקות 


כל שולחן שבו מוגשת ארוחה צריך גם מספר סלטים שיוסיפו צבע, טעם ועניין למנות המוגשות. לפניכם מספר סלטים מפנקים שניתן לשלב לצד המנות שבחרתם. 

סלט כרוב אסייתי סלט זה מהיר הכנה מאין כמותו. קצצו כרוב לבן דק דק, הוסיפו רוטב סויה, שמן, מלח ומעט שומשום קלוי. מי שאוהב טעם חריף יכול לקצוץ פנימה פלפל אדום חריף או להוסיף תבלין של צ'ילי גרוס. 

סלט פטריות מתקתק עוד סלט שהכנתו אורכת כשתי דקות. חתכו פטריות שמפיניון לפרוסות עבות, הוסיפו להן רוטב סויה, מעט עירית קצוצה ופקאן מסוכר ולפניכם סלט פטריות אגדי. 

סלט גזר חרפרף אם אתם רוצים קצת טעם פיקנטי בשולחן תוכלו לגרר מספר גזרים, להוסיף להם טבעות של פלפל ירוק חריף טרי, לתבל עם לימון ומלח ו… לשולחן. 


משהו קטן וטוב 


לסיום הארוחה נדרש ביס מתוק וטעים. מפאת חוסר הזמן, שכן אנחנו מבשלים כאן ארוחה מושלמת בפחות משעה, וגם מפני שהתנור שלכם כבר אופה אנטיפסטי ופשטידה ודג סלמון, נמליץ לכם להכין את עוגת הביסקוויטים המיתולוגית, שטעמה משובח ומצוין וזמן הכנתה קצר ומספק. כך תכינו אותה, בתבנית פיירקס הניחו ביסקוויטים פתי בר טבולים בנס קפה להעשרת הטעמים. מעל השכבה הזו הניחו קרם שהוקצף במיקסר משמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. לאחר מריחת הקרם הניחו שכבת ביסקוויטים נוספת ושוב קרם, שוב ביסקוויטים ושוב קרם. לסיום, גררו שוקולד מריר מעל הקרם והכניסו למקרר לקירור. 

לסיכום, אפשר בהחלט להרים ארוחת ערב מרשימה ובעיקר טעימה בפחות משעה. אז גם אם הגעתם הבייתה עייפים ויגעים, דעו כי זוהי אכן משימה אפשרית ועד שהאורחים שלכם יגיעו אתם כבר תהיו אחרי כל ההכנות והבישולים. 

  

 

 

ארוחת ערב מושלמת שתכינו בפחות משעה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.