מתכונים מפנקים לכל המשפחה
לא צריך לחכות לאירוע מיוחד כדי לפנק את המשפחה במתוקים קטנים ומשמחים. ועם מתכונים קלילים כאלה שלוקח פחות זמן להכין מלאכול, אפילו לא צריך לחכות שתתפנה איזו משבצת בלו"ז, ואפשר להכין אותם כל שבוע, כל השבוע (וכמובן שגם באירועים מיוחדים). פינוקים שכיף לנשנש טריים, כאלו שאפשר לאחסן ובכל מקרה, כאלה שכיף לחסל יחד. לגזור ולשמור.

לאכול עכשיו
יש פינוקים שלא יכולים לחכות ואין טעם לשמור במקרר, שחייבים לאכול אותם עכשיו ומיד, כמו למשל פנקייק ופונדו שוקולד. להכנת הפונדו, כדאי להתחיל בחיתוך הפירות, כך שמה שיישאר לכם אחרי הוא רק להכין את רוטב השוקולד החם ולקרוא לכולם לשולחן. טיפ חשוב לבחירת הפירות הוא לבחור כאלה שמצד אחד משתלבים טוב עם שוקולד, ומצד שני כאלה שיהיו קשים מספיק כדי לא לנשור מהשיפוד בדרך. תפוח, תפוז, ענבים ותותי שדה הם התחלה מצוינת, ואפשר לפנק אפילו יותר ולהוסיף חתיכות בראוניז או מרשמלו. הוא להמיס שוקולד מריר ושמנת מתוקה על אש קטנה עד להמסה מלאה של השוקולד. תוכלו כמובן לרכוש עבור האירוע (שעוד ישחזר את עצמו, תהיו בטוחים) מתקן ייעודי לפונדו שפועל על עקרון הפתיליה, רק עם נר. המתקן מסייע בשמירה על חום נמוך ומתמשך שמונע התגבשות של רוטב השוקולד, אבל גם אם לכן כזה, אל דאגה. סיר קטן במרכז השולחן יעשה את אותה העבודה ובינינו, הפינוק הזה כנראה ייגמר עוד הרבה לפני שהשוקולד יספיק להתקרר. עוד קינוח שכדאי לאכול כשהוא חם, ועדיף באותה ארוחה- הוא פנקייק! תוכלו להכין כמות סירופ כפולה, כשהבצק של הפנקייק ישלים את הרעננות של הפירות, וכמו בכל סיפור טוב- השוקולד יאחד את הכל.
במנז'ט במקרר
אחד הדברים שכיף למצוא במקרר הוא עוגת שוקולד חומה בציפוי מבריק. ומה יותר נחמד מאשר למצוא את העוגה הזו מחולקת מראש, מונחת במתיקות במנז'ט שאפשר פשוט להוציא ולקחת? בלא יותר מכמה דקות אפשר להכין קינוח חגיגי ליום יום, כי לא צריך באמת לחכות עד שתופיע סיבה למסיבה, ואפשר להנות מעוגה טעימה (עם סוכריות!) גם בשגרה. כדי ליצור עוגה עשירה שכולם ישמחו לנשנש, עקבו אחר ההוראות, שמתחילות, כמו תמיד, בחימום התנור. ערבבו בקערה אחת קמח, אבקת אפיה, קקאו, סוכר, ביצים, שמן ומים רותחים עד לקבל תערובת חלקה בלי גושים. לאחר מכן, שפכו הבלילה לתבנית אחת עגולה או שתי תבניות אינגליש קייק. אפו ב170 מעלות 40 דקות (ולא יותר, לשמירה על הלחות) והוציאו לקירור. כמה דקות לקראת סיום האפייה, התחילו בהכנת הציפוי: המיסו במיקרוגל קוביות שוקולד מריר ושמנת מתוקה, וצקו על העוגה לפני שהיא מספיקה להתקרר. לאחר הקירור, חתכו לקוביות, הכניסו כל פרוסה למנז'ט משל עצמה ואחסנו בתוך קופסה מרובעת ואטומה במקרר. פתרון אחר שלוקח אפילו עוד פחות זמן הוא החטיף המוצלח ביותר מבית אמא אדמה, והוא סנדוויץ' אגוז ותמר, עם טוויסט- גלענו כמות יפה של תמרים, ואם תרצו, בשיתוף הילדים, מלאו כל תמר בשקד או אגוז מלך. טבלו חצי מהכריך הענוג הזה בציפוי שוקולד (אפשר להשתמש במה שנותר מהעוגה), הניחו בעדינות במנז'ט והופ למקרר.
בצנצנת על השיש
פינוקים הם לא רק לדור הצעיר, וגם למבוגרים מגיע רגע מתוק באמצע היום. עוגיות הן פתרון אלגנטי שזמין בהושטת יד בכל פעם שדרוש משהו מתוק וקטן שאפשר לחטוף על הדרך. עוגיות מתאימות לאירוח במרפסת, מושלמות לקופסה שתיקחו לעבודה (אם יישארו), וקלסיות לנשנוש ליד הקפה בזמן העבודה על המחשב. כל כך הרבה יתרונות, שאפשר לשכוח שלוקח בדיוק 10 דקות להכין אותן. עוגיות הן עולם ומלואו, אבל בחרנו כאן מתכון מוצלח במיוחד שלוקח 10 דקות להכין ולא יישארו הרבה זמן על השיש. עוגיות חמאה ולימון משגעות- חממו את התנור ל180 מעלות והתחילו במלאכה: בקערה אחת ערבבו קמח, אבקת אפייה, סוכר, גרידת לימון דקה, חמאה רכה, ביצה ומעט מיץ לימון. על נייר אפייה, רדדו את הבצק וקרצו עם כוס קטנה עיגולים של 4 ס"מ פחות או יותר. אפו למשך רבע שעה או עד שהחלק העליון מזהיב. הוציאו את העוגיות, פזרו מעליהן אבקת סוכר ותנו להן להצטנן לחלוטין– רק לאחר שהן מתקררות מתגלה הפריכות המושלמת שלהן. כן, גם אם כולם כבר מחכים לטעום במטבח. זה ישתלם.
