פילה סלמון בציפוי פיטריות עם יין וסילאן של מירי כהן
המטבח של מירי כהן מלא בסודות. אבל מי ידע שכל כך קל להכין אותם? מתכון משגע לסלמון עסיסי שמתאים במיוחד לשולחן החג.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מירי כהן
עיצוב: מירי כהן
המרכיבים לכ-4 סועדים:
- 4 נתחי פילה סלמון 100% של דגי תנובה
- סלסילת פטריות
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס יין לבן
- כף טימין
- כף אורגנו
- מלח פלפל
- 1/4 כוס סילאן
- מעט שמן זית
- 3 כפות פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הפטריות עם שמן זית ומוסיפים את השום, עשבי התיבול, הסילאן והיין.
-
02.
מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים.
-
03.
טוחנים הכל בטחינה גסה ומוסיפים מיץ מלימון ופירורי לחם ומערבבים היטב.
-
04.
מעסים את הדגים עם מעט שמן זית ומלח.
-
05.
מצפים את הדגים בתערובת ומגרדים מעל גרידת לימון.
-
06.
מכניסים לתנור על 170 מעלות ל-20 דקות או עד שהסלמון מבושל אך שומר על לחות פנימית.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים ונהנים מכל ביס (:
הכנת? כאן מדרגים