עוגת שמרים גבינה ותפוחים
עוגת שמרים גבינה ותפוחים משלבת את כל מה שאנחנו אוהבים בקינוח אחד עשיר ומיוחד. בצק שמרים רך ונימוח מתמלא בקרם גבינה עדין, מתוק וקטיפתי, שאליו מצטרפים קוביות תפוחים מקורמלות עם סוכר חום וקינמון שמוסיפות מתיקות טבעית ורעננות. המראה המרשים נוצר מהשילוב של שכבות הבצק עם המלית, שמתחברות יחד לעוגה חגיגית שמריחה נפלא בזמן האפייה. אחרי קירור קל, מפדרים באבקת סוכר ומגישים עוגה מרשימה שמתאימה לאירוח, לחגים או כפינוק לשבת בבוקר.

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
- 25 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
- 2 ביצים M
- כוס חלב (240 מ"ל)
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 גבינת נפוליאון 16% ומעלה או 350 גרם גבינת "כנען"
- 2 ביצים M
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- כפית תמצית וניל
- 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות קורנפלור
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר וגרדת לימון מערבבים קלות לפיזור אחיד.
-
02.
מעבדים במהירות קלה ומוסיפים את החלב, ביצה, תמצית וניל מעבדים ולבסוף את המלח עד לקבלת בצק מגובש, בשלב זה מוסיפים בהדרגה את החמאה (קוביה קוביה) עד שהיא נטמעת כולה בבצק, ממשיכים ללוש עוד כ-8 דק'. עד שמתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מהדפנות.
-
03.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח כשעה וחצי או לחילופין התפחה במקרר ל -6 שעות עד לילה.
-
04.
בינתיים מכינים את מלית הגבינה:
-
05.
מערבבים את כל מצרכי מלית הגבינה לתערובת חלקה.
-
06.
בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי התפוחים יחד ומוסיפים לתערובת גבינה ומקפלים אותם לתערובת אחידה.
-
07.
הרכבה:
-
08.
בתום ההתפחה מורידים לבצק את האוויר, לוקחים כ- 3/4 מכמות הבצק (מהרבע הנותר מאלתרים נשנוש שווה רולדה עם שוקולד/ רוזעלך/ לחמניות מתוקות).
-
09.
על גבי משטח מקומח אנחנו מרדדים למלבן בעובי של כ- 2 ס"מ, מפזרים מעט קמח מעל הבצק והעזרת גלגלת יוצרים רצועות, בצד הרוחבי בעובי של כ-1.5 ס"מ.
-
10.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים איקסים עם הרצועות, כך שהרצועות מבצבצות החוצה מהשוליים.
-
11.
בעזרת הידיים מהדקים את הבצק במרכז ליצירת תחתית אחידה של בצק גם בשוליים.
-
12.
שופכים מעל את התפוחים ומהדקים, מעל יוצקים את מלית גבינה ותפוחים.
-
13.
מסדרים את שולי הבצק מעל מלית הגבינה לכיוון המרכז ומהדקים מעט למלית.
-
14.
מניחים להתפחה של כ-40 דק'.
-
15.
בתום ההתפחה, אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ-35 דק' או עד שהמלית גבינה יציבה (לבדוק עם שיפוד) והמאפה זהוב ויפיוף.
-
16.
מצננים ומפדרים באבקת סוכר.