מאפה פילו קראנצ׳י חלומי במילוי פרגית וארטישוק ירושלמי
מאפה פילו קראנץ׳ חלומי במילוי פרגית וארטישוק ירושלמי בקלי קלות, ללא כלים מיותרים ויבוא לכם בול לחג!

המרכיבים ל 15 מנות:
- 600 גרם קוביות פרגית
- 400 גרם ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
- 1/3 שקית בצל קצוץ סנפרוסט
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- 5 כפות שמן זית
- כפית מלח
- כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- 15 דפי פילו
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת שמים שמן זית ואת הבצל שלנו ומטגנים עד שמשחים מעט.
-
02.
לאחר השחמה נוסיף את הפרגיות ונטגן קלות.
-
03.
ניקח את הארטישוק הירושלמי שמגיע כבר מקולף ומבושל, ואת החתיכות הגדולות נחתוך לקוביות בגודל הפרגית.
-
04.
נוסיף את הארטישוק למחבת ביחד עם הכוסברה הקצוצה והתבלינים, נטגן כ5 דקות ונניח בצד להתקרר.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר שהתערובת התקררה ניקח דף פילו ונניח אותו לרוחב. חצי מהדף נבריש בשמן ונקפל ל-2.
-
06.
בקצה של כל חתיכה נניח מהמילוי שלנו , נקפל את הצדדים ונגלגל לסיגר.
-
07.
נבריש את כל הבורקסים בשמן ונכניס לאפייה ב180 מעלות ל25 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
וזהו! יש לכם מאפה קראנצ׳י מושלם וסופר חגיגי! בתיאבון😄