אסאדו ברוטב לימוני עם תפוח אדמה ירושלמי

תבשיל של בשר אסאדו שפשוט נופל מהעצם ותפוח אדמה ירושלמי, ברוטב על בסיס לימון וזעפרן. סיר כזה למרכז שולחן ותאמינו לי אף אחד לא ישאר אדיש למראה ולטעם.

מאת: עמיחי באר
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אסדו ברוטב לימוני

המרכיבים ל 8 מנות:

מרכיבים:
  • 2 שקיות תפוח אדמה ירושלמי קלוף וחתוך של סנפרוסט
  • 2 קג בשר אסאדו על העצם
  • קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 1 גבעול חמין גראס
  • 15 שיני שום שלמות
  • מיץ מאחד לימון גדול
  • סוכר
  • זעפרן שפתחנו בקוביות קרח או מעט מים חמים
  • כורכום
  • מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתבלים את הבשר במלח, פלפל שחור גרוס טרי ומצפים במעט קמח רגיל.

  • 02.

    אל סיר רחב שמתאים גם לתנור מוסיפים שמן זית ומשחימים את הבשר במשך מספר דקות.

  • 03.

    מוסיפים את התפוח אדמה הירושלמי ומערבבים ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את הבצל ושיני השום ומבשלים במשך מספר דקות.

  • 05.

    מוסיפים את הזעפרן, כורכום, סוכר, מלח ומיץ הלימון. מערבבים היטב ומבשלים במשך 2 דקות.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים מים עד כדי כיסוי של 80% מגובה הבשר ומביאים לרתיחה.

  • 07.

    סוגרים את האש ומכסים בנייר סופג רוטב. מכסים במכסה ומכניסים לתנור על 150 מעלות לבין 5 ל-6 שעות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.