קציצות פרסה ותפוחי אדמה חגיגיות

קציצות פרסה הן אחד המאכלים המסורתיים האהובים ביותר בחגי תשרי. כאן הן מקבלות חיזוק מתפוחי אדמה רכים שיוצרים מרקם מושלם, יחד עם תיבול עדין שמעשיר את הטעמים. מנה קלה להכנה שמכבדת כל שולחן חג.

מאת: סיוון בריק
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציצות פרסה

המרכיבים ל 20 יחידות:

מרכיבים:
  • 1 שקית כרישה קפואה “סנפרוסט”
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • ½ צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק (אופציונלי)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • קורט כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כפית גדושה לימון כבוש קצוץ (אופציונלי, לטוויסט לימוני)
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הכרישה: חולטים את הכרישה בסיר עם מים רותחים כ־5 דקות. מסננים היטב, סוחטים משאריות נוזלים וקוצצים מעט עם סכין.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    הכנת תפוחי האדמה: מחוררים את תפוחי האדמה במזלג, מכניסים למיקרוגל עם הקליפה למשך כ־12 דקות (או עד לריכוך). מקלפים ומועכים לפירה.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 03.

    ערבוב התערובת: בקערה גדולה מערבבים את הפירה, הכרישה הקצוצה, הפטרוזיליה, התבלינים, פירורי הלחם, הביצים והלימון הכבוש עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    עיצוב הקציצות: יוצרים כדורים קטנים, משטחים לצורת קציצה ומניחים על משטח עבודה.

  • 05.

    טיגון: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות כ־2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ופריכות.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 06.

    הגשה: מגישים חם לצד טחינה, סלט רענן או כתוספת למנת חג מרכזית.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.