גלידוניות פירות - השף הלבן

גלידוניות פירות

גלידוניות פירות שמכינים מ3 מצרכים, מנה כיפית ומרעננת בול לימי הקיץ

מאת: תמרה אהרוני
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידוניות פירות

המרכיבים ל 40 מנות (תבניות קרח קטנות) :

מרכיבים:
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 200 מ״ל (1/2 פחית) חלב מרוכז
  • 1 כוס פירות קפואים של סנפרוסט
לציפוי
  • 100 ג שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן/שמן קוקוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את השמנת עד להקצפה. 

  • 02.

    מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע באופן אחיד בשמנת. 

  • 03.

    במעבד מזון טוחנים את הפרי למחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). 

  • 04.

    מוסיפים את הפרי הטחון לתערובת השמנת ומערבבים היטב.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבניות קרח.

  • 06.

    מכניסים את התבניות למקפיא ל6 שעות לפחות.

  • 07.

    ממיסים את השוקולד (בבן מארי או במיקרו), מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל שוקולד נוזלי חלק ומבריק.

  • 08.

    מחלצים את הגלידוניות מהתבנית (אני ממליצה לחלץ כל פעם רמות קטנה ואת השאר לשמור בנתיים במקפיא).

  • 09.

    נועצים קיסם בגלידונית, טובלים אותה היטב בשוקולד המומס עד שהיא מכוסה מכל הצדדים.

  • 10.

    מניחים על רשת או נייר אפייה ומחזירים למקפיא. 

  • 11.

    לאחר בחצי שעה ניתן להוציא מהמקפיא וזה מוכן! 

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.