גלידוניות פירות
גלידוניות פירות שמכינים מ3 מצרכים, מנה כיפית ומרעננת בול לימי הקיץ

המרכיבים ל 40 מנות (תבניות קרח קטנות) :
- 250 מ״ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 200 מ״ל (1/2 פחית) חלב מרוכז
- 1 כוס פירות קפואים של סנפרוסט
- 100 ג שוקולד מריר
- 3 כפות שמן/שמן קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת עד להקצפה.
-
02.
מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע באופן אחיד בשמנת.
-
03.
במעבד מזון טוחנים את הפרי למחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף 2-3 כפות מים).
-
04.
מוסיפים את הפרי הטחון לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבניות קרח.
-
06.
מכניסים את התבניות למקפיא ל6 שעות לפחות.
-
07.
ממיסים את השוקולד (בבן מארי או במיקרו), מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שמתקבל שוקולד נוזלי חלק ומבריק.
-
08.
מחלצים את הגלידוניות מהתבנית (אני ממליצה לחלץ כל פעם רמות קטנה ואת השאר לשמור בנתיים במקפיא).
-
09.
נועצים קיסם בגלידונית, טובלים אותה היטב בשוקולד המומס עד שהיא מכוסה מכל הצדדים.
-
10.
מניחים על רשת או נייר אפייה ומחזירים למקפיא.
-
11.
לאחר בחצי שעה ניתן להוציא מהמקפיא וזה מוכן!
-
12.
בתאבון!