שבלולי גבינות לשבועות
שבלולי גבינות קלים להכנה שמשלבים בצק שמרים עלים פריך עם מלית עשירה של גבינת שמנת נפוליאון ובולגרית 24%. מגלגלים, פורסים, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ואופים עד להזהבה – מתקבלת תוצאה מרשימה שמתאימה לבוקר או לצהריים, באירוח או סתם כפינוק טעים.

המרכיבים ל 42 מנות:
- בצק שמרים עלים מעדנות
- בולגרית 24 אחוז
- גבינת שמנת נפוליאון
- שומשום
- ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את הבצק שמרים עלים.
-
02.
מחלקים לארבע ריבועים שווים כאשר כל ריבוע יהיה גליל.
-
03.
מורחים בנדיבות גבינת שמנת.
-
04.
מפוררים רבע מהבולגרית לכל ריבוע ויוצרים צורה של גליל.
-
05.
חותכים לפרוסות עגולות לאורך כל הגליל ומורחים בביתה טרופה מפזרים קצת שומשום.
-
06.
מורחים קצת חמאה בקרקעית התבנית, מסדרים בתבנית את העיגולים עם הפתח כלפי מעלה, ומכניסים לאפייה של כ20 דק על 180 מעלות או עד להזהבה.
-
07.
בתאבון חג שבועות שמח!