לביבות זוקיני אפויות מ-3 מצרכים – קלות וטעימות | השף הלבן

לביבות זוקיני אפויות מ-3 מצרכים

לביבות זוקיני אפויות, קלות ומהירות להכנה עם שלושה מרכיבים בלבד – זוקיני מגורר, גבינת עמק וביצים. מתקבלות לביבות זהובות, רכות וטעימות שמתאימות לארוחת ערב קלה או כנשנוש בריא. ניתן לגוון ולהוסיף קמח במידת הצורך. פתרון מושלם וטעים לכל המשפחה.

לביבות זוקיני אפויות מ-3 מצרכים מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות זוקיני אפויות מ-3 מצרכים
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל14 מנות:

מרכיבים:
  • 4 זוקיני או קישואים
  • 2 ביצים L
  • 120 גרם גבינת עמק מגורדת - תנובה
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות חום עליון תחתון.

  • 02.

    מגרדים את הזוקיני על החלק הדק בפומפייה. סוחטים היטב היטב, ממש הכי שאפשר, ונפטרים מהנוזלים.

  • 03.

    מוסיפים גבינת עמק, מלח וביצים ומערבבים. חשוב שהתנור כבר יהיה חם כדי שהתערובת לא תעמוד ותגיר נוזלים בזמן הזה. אם היא עומדת ויש יותר מדי נוזלים מוסיפים 1/2 כוס קמח (רגיל או תופח) - אפשר קמח רגיל או עדשים/חומוס/טפיוקה/ללא גלוטן.

  • 04.

    מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו עם תרסיס שמן.

  • 05.

    מניחים תלוליות מהתערובת, שימו לב לא לשטח, ואופים מיד במשך 15 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. אם הנוזלים קצת ברחו באפייה פשוט תוציאו את מה שמסביב ללביבה וזהו.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    במידה ורוצים לשים מחצית מכמות הגבינה חייבים להוסיף את הקמח (כל קמח) כי הגבינה מייצבת את הלביבות.

הכנת? כאן מדרגים
(1)