בורקס גבינות משובלל בציפוי שומשום
שיטה מיוחדת להכנת בורקס גבינות שהופכת את המאפים האהובים לאקסטרה פלייקים ופריכים. ויש גם ציפוי שומשום מעט מתקתק!

המרכיבים ל 30 מנות:
- 1 חבילה בצק פילאס תורכי מעדנות – מופשר
 - 1 חבילה (250 גרם) בולגרית מעודנת 5% או 16%
 - 3/4 גביע קוטג'
 - 130 גרם גבינת עמק מגורדת
 
- 3 כפות סילאן + 2/3 כוס מים
 - 1 כוס שומשום
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בקערה גדולה מערבבים היטב את 3 הגבינות עד שנוצר מעין ממרח.
 - 
								02.
								
פורסים את הבצק על השיש, כשהניילון של הבצק למטה, ומורחים את הגבינות על הבצק. שימו לב שהבצק ארוך אז עדיף לחצות אותו ולהכין חצי ואז עוד חצי.
 - 
								03.
								
מגלגלים את הבצק למעין רולדה, מהחלק הרחב כלפי פנים, וחותכים לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
 - 
								04.
								
מועכים כל פרוסה למעין פיתה (לא למעוך דק מדי).
 - 
								05.
								
בקערה מערבבים היטב את הסילאן עם המים.
 - 
								06.
								
טובלים את החלק החיצוני של הבורקס המעוך בסילאן עם המים ואז מגלגלים את החלק הרטוב בשומשום.
 - 
								07.
								
מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות עד הזהבה יפה. בערך 15-20 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								08.
								
הערות ושדרוגים:
 - 
								09.
								
אפשר להוסיף לתערובת הגבינות עלי תרד קצוצים (אין צורך לבשל קודם), עירית קצוצה דק, רצועות פלפלים קלויים, גרגירי תירס, רוטב עגבניות לפיצה או כל דבר שאתם אוהבים בבורקס.
 - 
								10.
								
בבקשה תשתמשו כאן בבולגרית או פטה. המרקם שלהן יציב ואז המילוי לא בורח. ואם מצאתם את הגרסה המעודנת בכלל זכיתם.
 - 
								11.
								
במקום בצק פילאס אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה.
 
									


