בורקס משפחתי של גבינות וקוטג׳
בורקס בגודל משפחתי, שכיף לחלוק וגם להכין
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל10-12 :
- 1 חבילת עלי פילו מעדנות מופשרת לפי הוראות היצרן
- מעט שמן זית להברשה
למילוי:
- 3 ביצים
- 2 חבילות קוטג׳ של תנובה
- 1 חבילה גבינת חמד של פיראוס
- 200 גרם פתיתי גבינה קשה (טריו השף הלבן, עמק וכדומה)
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
לקישוט:
- שומשום (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית בגודל 23/23 ס״מ או בגודל דומה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
-
02.
מערבבים את כל חומרי המילוי.
-
03.
חותכים את ערימת עלי הפילו לגודל התבנית.
-
04.
מניחים מחצית מהחבילה בתחתית התבנית המשומנת (ככה כמו שהיא בלי להפריד עלים).
-
05.
משמנים במעט שמן זית עם מברשת.
-
06.
מניחים את כל המילוי על הפילו.
-
07.
מניחים על המילוי את המחצית השנייה של החבילה ושוב משמנים הפען מעט יותר בנדיבות.
-
08.
עם סכין חדה חותכים לקוביות.
-
09.
מפזרים שומשום אם רוצים.
-
10.
אופים 35-45 דקות או עד ששחום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים