נאן שום וגבינה לבנה של תנובה - השף הלבן

נאן שום וגבינה לבנה של תנובה

נאן שום מ-2 מצרכים – פשוט, קל ומקפיץ כל ארוחה!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נאן שום וגבינה לבנה של תנובה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 6 לחמי מחבת:

  • 1 ו-1/4 כוסות מדידה (175 גרם) קמח תופח
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה
לשמן שום:
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט עלי טימין - לא חובה
  • 1/2 כפית מלח
  • חופן נדיב עלי פטרוזיליה או עירית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד, עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה, את הקמח והגבינה עד שנוצר בצק. מניחים בצד או במקרר. אם רוצים אפשר להוסיף לבצק 1 כף מייפל זה מאפשר לו להתקרמל קצת אבל לא חובה.

  • 02.

    קוצצים דק את הפטרוזיליה.

  • 03.

    בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום, טימין ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב ורך. מועכים ומוסיפים פטרוזיליה. המלצה – אפשר להכין כמות כפולה ולהכין קונפי שום.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל כדור, על נייר אפייה מקומח היטב, לעובי של 1/2 ס״מ.

  • 05.

    צורבים את הבצק על מחבת, על האש הכי גבוהה, במשך 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מורחים את הנאן בשמן עם השום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(10)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.