נאן שום וגבינה לבנה של תנובה
נאן שום מ-2 מצרכים – פשוט, קל ומקפיץ כל ארוחה!

המרכיבים ל 6 לחמי מחבת:
- 1 ו-1/4 כוסות מדידה (175 גרם) קמח תופח
 - 1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה
 
- 10 שיני שום קלופות
 - 1/3 כוס שמן זית
 - מעט עלי טימין - לא חובה
 - 1/2 כפית מלח
 - חופן נדיב עלי פטרוזיליה או עירית
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מערבבים יחד, עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה, את הקמח והגבינה עד שנוצר בצק. מניחים בצד או במקרר. אם רוצים אפשר להוסיף לבצק 1 כף מייפל זה מאפשר לו להתקרמל קצת אבל לא חובה.
 - 
								02.
								
קוצצים דק את הפטרוזיליה.
 - 
								03.
								
בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום, טימין ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב ורך. מועכים ומוסיפים פטרוזיליה. המלצה – אפשר להכין כמות כפולה ולהכין קונפי שום.
 - 
								04.
								
מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל כדור, על נייר אפייה מקומח היטב, לעובי של 1/2 ס״מ.
 - 
								05.
								
צורבים את הבצק על מחבת, על האש הכי גבוהה, במשך 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
 - 
								06.
								
מורחים את הנאן בשמן עם השום ומגישים.
 
									


