פיצה כרובית | השף הלבן

פיצה כרובית

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה כרובית

המרכיבים ל8 פיצות בינוניות :

לרכישה >>
מרכיבים:
  • כרוביות יפות ומוצקות
  • 1 כוס קמח (לא תצטרכו הכל)
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס פירורי לחם או פנקו
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 100 גרם גבינת עמק מגורדת – תנובה
  • עלי בזיליקום – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור. משמנים את הנייר עם תרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.

  • 02.

    חותכים את הכרוביות לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס"מ. שימו לב לחתוך בזהירות כדי שהכרובית לא תתפרק. אם היא קצת התפרקה אפשר לחבר את זה לפרוסה זה ידבק בהמשך. אם יש פרחים שלגמרי התפרקו מניחים בצד.

  • 03.

    שמים בצלחת אחת קמח, בשנייה ביצים ובשלישית פירורי לחם. תשתדלו שהצלחות תהיינה רחבות.

  • 04.

    מצפים את פרוסות הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם. הכי חשוב זה שלב הביצה כדי שהיא תיתפס היטב.

  • 05.

    מניחים את שניצל הכרובית על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומתיזים מעל תרסיס שמן. אפשר גם לזלף שמן זית.

  • 06.

    אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהפירורי לחם זהובים. זה יכול לקחת גם חצי שעה או שעה מאוד תלוי בטריות הכרובית ובגודל שלה. העיקר שהפירורים יהיו זהובים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מוציאים, מורחים מעל כל כרובית רוטב עגבניות בנדיבות ומפזרים מעל עמק בנדיבות.

  • 08.

    מחזירים לתנור ל-10 עד 15 דקות רק עד שהגבינה נמסה. מפזרים בזיליקום ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)