הגבינה עומדת לפוג תוקף? לא זורקים, מבשלים!
כמה פעמים פתחתם את המקרר ונחרדתם לגלות שלגבינות שלכם נותרו עוד יום יומיים לפני שפג תוקפן? כן, כולנו חווינו את שבריר החרדה הזה המודיע על פטירתה של הגבינה ממש בקרוב. אם אינכם רוצים לבזבז גבינה שעוד ניתן לנצל אותה לדבר או שניים, כל מה שאתם צריכים זה רק לעקוב אחרי רשימת המאכלים שאנו מציעים כאן ולהכין יופי של ארוחה, אף אחד לעולם לא ידע שזו גבינה שכמעט פג תוקפה.
פשטידות כיד המלך
אם כך, כשיש בידינו גבינה שעומדת לפוג הדבר הראשון שמומלץ להכין איתה הוא פשטידה. תוכלו להכין פשטידת תירס נפלאה עם הגרגירים הצהובים המתוקים, זוהי פשטידה שאהובה במיוחד על ילדים. תוכלו להכין פשטידת קישואים, פשטידת פטריות, פשטידת בטטה וגבינות ועוד שלל פשטידות נהדרות, שימלאו את הבית בניחוח נהדר. יתרונות נוספים שיש להכנת הפשטידות הללו הם שניתן להקפיא את הפשטידות אם אתם מכינים כמות גדולה, ויתרון נוסף הוא שפשטידה מתאימה כארוחת צוהריים, ארוחת ערב ואפילו כנשנוש קליל באמצע היום. תוכלו לשדך לה סלט רענן ויש לכם ארוחה לתפארת.
קאפקייק גביניות
איזה כיף להכין קאפקייק גביניות ריחני וממכר. הקאפקייקס האלו יוצאות כמעט לבנות לחלוטין בתום אפייתן, יש להם מרקם רך ונימוח כמו של ענן בפה וניתן להוסיף להן שילובים כמו צימוקים לבנים או שחורים וליהנות מביס מתוק וטעים. זוהי דרך נהדר לנצל את הגבינה שלא השתמשתם בה לטובת קינוח קליל וכיפי שאפשר ליהנות ממנו בבוקר עם כוס קפה או בערב כביס מתוק לאחר ארוחה טעימה.
פשטידת פסטה
עוד מאכל נהדר שניתן להכי מגבינה שכמעט פג תוקפה הוא פשטידת פסטה. בפשטידה הנהדרת הזו אין צורך בקמח וביצים, משום שכאן הפסטה מהווה את הבסיס הבצקי לפשטידה. לאחר שמכינים את בלילת הגבינות ניתן לערבב אותה יחד עם הפסטה או לחילופין להכין פסטה עם רוטב שמנת מוקרמת בתנור אם יש לכם גבינה צהובה שתיכף פג תוקפה.
לזניה כמו באיטליה
גם לזניית גבינות תוכל לתת בית אוהב לגבינה שתיכף אבד עליה הקלח. הגבינה אשר מהווה חלק בסיסי בלזניה תמצא מקום חם ואוהב בין דפי הלזניה לרוטב העגבניות ועלי בזיליקום שילטפו אותה בעדינות. הלזניה שלכם תצא ללא כל ספק מדהימה ואף תוכל להישמר במקרר כמה ימים, כך שתוכלו להתענג עליה עוד ועוד.
מאפינס ירקות
גם המאפינס ממש כמו הקאפקייקס הם נעימים לאכילה. בשל גודלם הקטן, ילדים נהנים מהם מאוד. זוהי הזדמנות הפז שלכם להכין עבורכם ארוחת ערב עם ירקות שהם לא אוכלים בדרך כלל. למשל תוכלו להכין מאפינס ברוקולי וגבינות. תוכלו לטחות את הברוקולי, לערבב אותו עם הגבינה ולהגיש לילדים מאפינס ירוקים ושמחים.
מק אנד צ'יז הום מייד
אם יצא לכם פעם להכין מק אנד צ'יז שיצא מהקופסה שרכשתם בסופר, אתם יודעים שמדובר במאכל שחיתות טעים במיוחד. אך האם יצא לכם פעם להיכן מק אנד צ'יז בביתכם? כזה שהכנתם במו ידיכם? אם לא, והגבינה שעומד לפוג תוקפה היא צ'דר כתומה, זה הזמן לחבר בין הצ'יז למק או במקרה שלכם לכל סוג של פסטה שתבחרו. ההכנה פשוטה ממש כמעט כפי שהיא כתובה על הקופסה של האריזה הקנויה. לכן אם אתם חובבי פסטה מושבעים, זה הזמן לנסות את המתכון הזה בבית!
עוגת גבינה אפויה
להכנת המלכה הלבנה בגרסתה האפויה, אין כל בעיה להשתמש בגבינה שאינה ממש חדשה כל עוד היא בתוקף. שלפו קערה, ערבבו את כל המצרכים הנדרשים והניחו את עוגתכם בתנור מתחת למגש של מים. בעוד כשעה, לאחר האפייה, ולאחר שהמלכה הצטננה לחלוטין, תוכלו לבזוק מעליה אבקת סוכר, להכין לעצמכם כוס קפה בדיוק כמו שאתם אוהבים ולפרוס פרוסת עוגה נימוחה שתחליק לכם בגרון ביחד עם הקפה.
קיש אישי
לפעמים הכי כיף להכין אוכל קטן שאפשר להקפיא ולהשתמש בעת הצורך. לקיש יש בסיס של בצק פריך וטעים במיוחד, ולכן הוא מושלם כארוחה במשרד, ארוחת ערב קלילה או סתם נשנוש כשמתחשק. כל מה שאתם צריכים עכשיו הוא להחליט איזה קיש תכינו, לשלב עימו את הגבינה או הגבינות ולאפות. תוכלו לאכול חלק ולהקפיא חלק. וכך בכל פעם שתרצו ארוחה קלילה כל מה שתצטרכו הוא רק להפשיר את הקיש והופ! יש לכם ארוחה מצוינת.