בורקס מיני גבינות
בורקס גבינה קטנטנים שילדים אוהבים (וגם ההורים)
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל24 יחידות:
לבורקס:
- 1 חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן
למלית גבינות:
- 1 ביצה תנובה
- 250 גרם קוטג׳ תנובה 5%
- 150 גרם גבינת פטה עיזים 16% של פיראוס
- 150 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- מעט פלפל שחור
- ביצה להברשה
- שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
-
02.
מתחילים עם המלית - בקערה מניחים את הגבינות, קוטג', מפוררים גבינת פטה, ופתיתי מוצרלה. מוסיפים מעט פלפל וביצה ומערבבים עד מלית אחידה.
-
03.
פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לאורכו, כך שנקבל 2 מלבנים.
-
04.
מניחים במרכז כל מלבן מלית גבינה כך שנקבל פס מלית.
-
05.
סוגרים את הבצק, מניחים צד אחד מעל המלית, סוגרים את הצד השני והופכים כך שהפתח יהיה כלפי מטה.
-
06.
כך חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.
-
07.
פורסים את הבצק לקוביות כך שנקבל 24 יחידות של בורקס.
-
08.
מניחים את הבורקסים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, מברישים עם ביצה ומיד לאחר מכן מפזרים שומשום.
-
09.
מכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מאפייה, מחכים מספר דקות לצינון ואוכלים.
הכנת? כאן מדרגים