חוכמת ההקפאה: המדריך להקפאת עוגות - תוכן קולינרי | השף הלבן

חוכמת ההקפאה – כך תקפיאו עוגות בהצלחה

נכנסתם למטבח, השקעתם, זילפתם, ערבבתם, אפיתם – ואיזה כיף, העוגה שלכם יצאה מעולה ואפילו נותרו ממנה פרוסות נוספות! מה עושים עכשיו? אפשרות אחת היא לחסל אותה לאט ובהתמדה לאורך הימים הקרובים, ואפשרות נוספת היא פשוט להקפיא אותה ולהפשיר בפעם הבאה שתרצו להתענג. אבל בעצם, פשוט זה לא! כדי שעוגה תהיה טעימה גם לאחר שעברה הקפאה והפשרה, כדאי לעשות את זה כמו שצריך. איך? בדיוק כך.

מאת: עורך השף הלבן

השלב ה-1: מקררים

קודם כל, חשוב לדעת – הקפאת עוגות זו אחת הדרכים הטובות ביותר ליהנות מקינוחים מצוינים בטעמים טריים, לאחר שהמקפיא שמר לכם עליהם באדיקות. לכן, גם אם אתם מכינים עוגה במחשבה שתקפיאו אותה מיד בתום האפייה – זה לגמרי בסדר, ואפילו מבורך! מה כן כדאי לדעת? שלפני ההקפאה, בשלב הראשון, נמתין עד שהעוגה תצטנן לחלוטין.

השלב ה-2: עוטפים

לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, נעטוף אותה באופן הרמטי וכך נמנע ממנה ליצור ריחות במקפיא ולהיפך. כדי להיות בטוחים שהעוגה עטופה כראוי, הקפידו על עיטוף כפול ואף משולש – בניילון נצמד, נייר כסף מעליו ושקית ניילון כשכבה אחרונה. לחות היא אחד האויבים הגדולים של העוגה הטעימה שלכם, ולכן אל תקלו ראש בשלב הזה – עטפו הדוק, טוב והרמטי!

השלב ה-3: מתעדים

הכנתם עוגת שמרים ואתם חוששים שהיא תאבד במקפיא יחד עם תאי הזיכרון שלכם? תמיד חשוב לתעד ולכתוב על גבי השקית את סוג העוגה ואת התאריך בה הכנתם והקפאתם אותה.

השלב ה-4: שמים לב לזמן

לקבלת הטעם והמרקם הטוב ביותר לאחר ההפשרה, מומלץ בחום שלא להקפיא עוגה ליותר מ-3 חודשים. העוגה עדיין תהיה סלחנית בטעמיה אם תפשירו אותה גם לאחר חמישה חודשים, אך זה פחות מומלץ.

הקפאנו בהצלחה? נהדר! כעת – הבה ונפשיר

הכנתם עוגות בחושות ונתתם להן לנוח את שנת החורף שלהן במקפיא? רוצים ליהנות מהן בשיא הטריות? כך תפשירו בקלות את העוגה האהובה עליכם.

השלב הראשון: מהמקפיא למקרר

בשלב הראשון, נעביר את העוגה העטופה מהמקפיא למקרר, יום לפני ההגשה. לעוגות לוקח לפחות 8 שעות להפשיר לחלוטין בקור המקרר, אך גם אם תעשו זאת בטמפרטורת החדר זה בסדר. לקבלת התוצאות הטובות והטעימות ביותר, עדיף להפשיר את העוגה בקצב איטי במקרר ולתת לה את הזמן להגיח מהתרדמה לפני שתבלה שוב בתנור.

השלב השני: מהמקרר לתנור

כעת, כשהעוגה שלנו הופשרה לחלוטין, כדאי להכניס אותה לבילוי קצר בתנור. שימו לב: רצוי לעשות זאת בסמוך להגשה, כדי שלא תתייבש או תאבד מהלחות הטבעית שלה. כדאי להכניס את העוגה לתנור בטמפרטורה נמוכה יחסית של 100 מעלות (כתלות בתנור שלכם, כמובן), למשך כרבע שעה. אם אתם יודעים שהעוגה צפויה להיכנס להקפאה כבר לאחר ההכנה, תוכלו להוציא אותה מהתנור לפני שהיא מוכנה לחלוטין כדי לתת לתנור להעניק לה את טאצ' האפייה הסופי.

חשוב: מפשירים עם שכבת העיטוף

אפקט העיבוי נוצר כשהמזון מפשיר, ולכן חשוב להפשיר את העוגות כשהן מכוסות ועטופות כראוי – כך העיבוי יוותר על שכבת העיטוף ולא על העוגה עצמה, וכך העוגה לא תהיה דביקה, לחה ורטובה.

מהן העוגות הטובות ביותר להקפאה?

החדשות הטובות: אפשר להקפיא כמעט כל עוגה לאחר שהתקררה לחלוטין. עוגות בחושות כמו עוגת בננה, עוגת שוקולד, עוגת גזר או עוגת דלעת קופאות נהדר ומפשירות מצוין (בהנחה שהן עטופות בכמה שכבות, כן?). למעשה, יש לנו חדשות טובות עוד יותר: לאחר ההקפאה ותהליך ההפשרה הן אפילו טעימות עוד יותר!

יש עוגות שאפשר להקפיא לפני ההכנה!

אלה כבר חדשות טובות באמת, נכון? יש עוגות שעוברות מעולה את ההקפאה למרות שהן עדיין לא מוכנות, ואז אפשר לאפות אותן בתנור כאילו לא חלפו מספר חודשים. הנה התורה כולה: עוגות שמרים אפשר להקפיא לאחר ההתפחה הראשונה (מתוך שתיים) ולאחר שעיצבתם את העוגה לצורה הרצויה. לאחר ההפשרה הניחו לעוגה לא רק להפשיר לטמפרטורת החדר אלא גם לתפוח (הרי חסרה לה תפיחה נוספת, בל נשכח) שוב.

אם אתם מכינים סופלה או פונדנט שוקולדי מושלם, תוכלו גם אותו להקפיא בחצי הדרך להכנה המלאה. כשאתם אופים את העוגה, התחילו במנה אחת ולא בכל העוגות הקטנות יחדיו, כך תוכלו לתזמן באופן מדויק את הכנת העוגה כך שהפנים שלה עדיין יהיה שוקולדי ונוזלי והחוץ עם קרום יציב.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.