עוגות שאף פעם לא שבעים מהן
אנחנו אוהבים אותן, מסוגלים לאכול מהן פרוסה אחר פרוסה וגם אם יניחו אותן לפתחינו שבוע אחרי שבוע (או יום אחרי יום, אנחנו לא בררניים), כנראה שעדיין ימרח לנו חיוך מאוזן לאוזן ונזלול אותן בהנאה. כולנו מכירים את העוגות האלה, ועכשיו נערוך איתן היכרות קרובה ומעמיקה. הנה מסע קולינרי נהדר בעקבות העוגות שאנחנו אוהבים לאהוב.

הסוד של הקנדים: עוגת מייפל
נתחיל בברכה המסורתית לעץ האדר הקנדי, שבזכותו (ובזכות אין ספור ידיים עמלות, כמובן) אנחנו נהנים מאחת העוגות הכי טובות שיש לאנושות להציע – עוגת מייפל. אנחנו אוהבים אותה פשוטה, ללא יומרות וללא תוספות – בלילה איכותית ותפוחה, תוספת של הררי סירופ מתוק בתום האפייה, כוס תה לוהטת ליד, וזה כל הדרוש לעוגה מנצחת שאפשר לפרוס ממנה עוד ועוד פרוסות. המשקיענים שבחבורה יוכלו לקשט את העוגה עם שברי שקדים או אגוזים גרוסים, ואם מתחשק לכם להפוך את כל הסיפור לחגיגי במיוחד, בזקו אבקת סוכר בנדיבות.
תמיד מנצחת: עוגת שוקולד
גם המתכון הפשוט ביותר של עוגת השוקולד התורנית יכול להוציא אותנו משלוותנו. גם אם העוגה תהיה מבוססת על השוקולד הפשוט ביותר וגם אם היא תוגש במסיבת יום ההולדת של הילד או הילדה, כשעשרות ידיים קטנטנות צובאות עליה – אנחנו נשאל "איפה המפית" ונרוץ לבצוע לנו מהמתוק החום הזה. יש משהו בעוגת שוקולד טובה שפשוט אף פעם לא נמאס, ולנצח יהיה קלאסיקה.
עם זאת, כדי שהקסם המתוק יהיה מתוק באמת, מומלץ להשתמש בחומרי גלם איכותיים. שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים, חמאה טובה ואפילו קמח מנופה יכולים להפוך כל עוגת שוקולד נהדרת לקטיפתית ומושלמת עוד יותר!
קפיצה לילדות: עוגת ביסקוויטים
יקום האיש שמסוגל לעמוד בפני שכבות הקרם המתוקות שיש בעוגת הביסקוויטים, ותקום האישה שיכולה לתחוב את העוגה חזרה למקרר בלי "ליישר" חתיכה נוספת ומשמחת לב. עוגת ביסקוויטים היא אחת ההמצאות הגאוניות שיש לעולם להציע לנו, וכמה שהיא פשוטה, ילדותית אפילו, יש בה קסם שאי אפשר לעמוד בפניו – ואפשר רק לשדרג אותו!
כדי להפוך את עוגת הביסקוויטים התורנית למנת גורמה מפתה, תוכלו להמיר את הביסקוויטים האהובים בעוגיות ביסקוטי איטלקיות ולהשתמש בגבינת מסקרפונה איכותית. אם העוגה מיועדת להנאתם של מבוגרים, טבלו את עוגיות הביסקוטי בתערובת אספרסו לוהטת. המרחק בין העוגה שתתקבל לבין טירמיסו מושחת יהיה קצר במיוחד, ואתם תוכלו להתענג על טעמים איטלקיים – בישראל הקטנה.
בלי נקיפות מצפון: עוגת בננה
הלוק הבריא של עוגת בננה הוא רק חלק ממה שהופך אותה לטעימה כל כך, ולכזאת שאנחנו יכולים ליהנות ממנה עוד ועוד בלי לשבוע. זוהי אחת העוגות הסלחניות ביותר שיש. נשארו לכם בננות בשלות מדי? הפכו אותם לעוגה! אין לכם סבלנות לערבב, לקצוץ, לערבל ולהמתין זמן רב? פשוט רסקו בננות בעדינות, הוסיפו כמה מצרכים פשוטים ותנו לתנור לעשות את יתר העבודה. היא נהדרת בקיץ וגם בחורף, אהובה מאוד על ילדים ומבוגרים כאחד, ואם תרסקו אל הבלילה פיסות אוראו קטנטנות תקבלו ביס מענג של בננה מתקתקה ושוקולד נהדר.
הכי בבית שיש: עוגת שמרים
יש עוגות שצריכות לככב בכל מדור אוכל, גם אם הוא עוסק בכלל במנות ראשונות. עוגת שמרים היא בדיוק זו. היא מזכירה לנו בית, חום ומשפחה, מתאימה להגשה באירוח חגיגי או בבוקר שבת קטן וביתי והעובדה שצריך להמתין זמן ארוך כל כך עד שהיא מוכנה רק הופכת את התענוג למתוק הרבה יותר. כדי שהעוגה תהיה באמת נהדרת, הניחו לבצק לתפוח באיטיות, אפילו לילה שלם במקרר. הוא יודה לכם על כך באלסטיות נפלאה והמרקם של העוגה יהיה מושלם.
על אף שעוגת השמרים נהדרת גם בטעמי השוקולד המסורתיים, אם תרצו לגוון את עוגת השמרים הקבועה שלכם תוכלו פשוט לשחק עם המליות השונות וליצור שילובים מעניינים משלכם. כך למשל תוכלו לרקוח מילוי ריקוטה עדין וחלבי, מילוי חלווה נהדר, טעמי פירות יער (עם גלידה ליד, לא לשכוח!) או ריבת חלב עם שברי פקאן. יש שלל אפשרויות, כך שכל שעליכם לעשות הוא לתת ליצירתיות להוביל אתכם, למלא בנדיבות את יריעת הבצק השמנמנה ולהתענג על כל ביס, עד הפעם הבאה.
