פוקאצ'ה גראטן תפו"א, מוצרלה, בצל ורוזמרין של עדי קלינגהופר | השף הלבן

פוקאצ'ה גראטן תפו"א, מוצרלה, בצל ורוזמרין של עדי קלינגהופר

קריספיות, נימוחות, אוריריות ועסיסיות, והכל באותו הביס . עדי קלינגהופר במתכון מיוחד שהוא גן עדן לחובבי הפחמימות.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקאצ'ה גראטן תפו"א, מוצרלה, בצל ורוזמרין של עדי קלינגהופר
צילום: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל14 יח' :

לרכישה >>
מצרכים
  • קילו קמח פוקאצ'ה /פיצה
  • 850 מ"ל מים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 60 גרם שמן זית
לתוספות
  • חב' פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • 400 גרם תפוחי אדמה לבנים פרוסים דק דק
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • ענף רוזמרין טרי
גודל תבנית: תבנית מלבנית 40*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ו-500 מ"ל מים. מערבבים עם כף ומניחים בצד ל-20 דקות עד התססה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מוסיפים את הקמח, שמן זית, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.

  • 03.

    מוסיפים את שאר המים תוך כדי פעילות המיקסר ולאחר מכן את המלח.

  • 04.

    לשים את הבצק במשך כ- 20 דקות. לאחר מכן מעבירים לקערה גדולה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר במשך 12-24 שעות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    לאחר התפחה מוציאים את הבצק מהמקרר, משמנים היטב תבנית מלבנית 30*40 ומעבירים את הבצק לתבנית ( לא להתעסק עם הבצק יותר מידי ) ובעזרת הידיים משטחים על שטח התבנית.

  • 06.

    מניחים את הבצק להתפחה למשך כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח ( תלוי בטמפ' החדר).

  • 07.

    בזמן שהבצק בהתפחה מניחים את תפוחי האדם במים קרים למשך כ-20 דקות. מוציאים מהמים ומייבשים עם נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    לאחר התפחת הבצק ממשיכים עם הפוקאצ'ה, מזלפים שמן זית על הבצק ובעזרת האצבעות יוצרים בועות.

  • 09.

    לאחר מכן מפזרים פתיתי מוצרלה בנדיבות, מעל המוצרלה מפזרים את הבצל הסגול ואז את פרוסות תפוחי האדמה , כמו רעפים.

  • 10.

    מעל תפוחי האדמה מפזרים מעט רוזמרין ושוב מעט פתיתי מוצרלה, מעל הכל מזלפים מעט שמן זית.

  • 11.

    מניחים בצד להתפחה כ- 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות, טורבו.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 12.

    לאחר התפחה מכניסים את הפוקאצ'ה לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    מוציאים את הפוקאצ'ה מאפייה, מצננים כחצי שעה ולאחר מכן פורסים בעזרת סכין משוננת.

הכנת? כאן מדרגים
(2)