שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט | השף הלבן

שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט

פטריות? פירה? יש רק בורקס אחד שכל המשפחה תאהב – בורקס פיצה! רחלי קרוט במתכון לקלאסיקה האהובה עם מילוי קל להכנה ומעטפת פריכה ומענגת.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שבלול בורקס פיצה של רחלי קרוט - השף הלבן
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל1:

לרכישה >>
מצרכים
  • 1 חבילה בצק עלים או בצק פילו מעדנות
  • 3/4 קופסה קוטג' 5% תנובה
  • 1/2 קופסה פטה או בולגרית פיראוס
  • 150 גרם גבינה עמק מגורדת
  • 1 ביצה L
  • 3/4 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס זיתים
לעיטור
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום או פרג
גודל תבנית: תבנית 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית מערבבים קוטג', גבינה בולגרית או פטה, גבינת עמק וביצה.

  • 02.

    מניחים את הבצק על השיש כשהצד הרחב כלפיכם.

  • 03.

    מניחים פס מילוי של גבינות, בעזרת כפית, בתחתית הבצק.

  • 04.

    מניחים לצד המילוי פס דק של רוטב עגבניות ומעלה מפזרים מעט זיתים.

  • 05.

    מגלגלים את הבצק מעל המילוי עד לסגירה וחותכים את הבצק לאורכו כדי שיווצר גליל בצק ממולא. מהדקים את הסגירה שלא יפתח.

  • 06.

    משמנים מעט תבנית עגולה בקוטר 24 ומניחים את גליל הבצק בתוך התבנית צמוד לדפנות.

  • 07.

    מכינים עוד גלילי בצק ממולאים וממשיכים את הבצק הקודם בתבנית ליצירת ספירלה. עד שמסיימים את הבצק והמילוי.

  • 08.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 09.

    מברישים את הבצק בביצה ומפזרים שומשום.

  • 10.

    אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)