שעועית אדומה מוקפצת עם זרעי חמנייה על מצע של פירה שעועית לבנה וטחינה
ארוחה טבעונית עשירה בקטניות שתכינו במהירות ותקצור אינספור מחמאות

המרכיבים ל 8:
- 1 שקית (800 גר') שעועית אדומה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 שקית (800 גר') שעועית לבנה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ מלימון בינוני
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 200 גרם טחינה גולמית
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 5 גזרים, קלופים ופרוסים בעזרת קולפן לפרוסות דקות
- פלפל חריף, לפי הטעם
- עלים מ-5 גבעולי טימין, קצוצים
- 50 גרם זעתר
- 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק
- 100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
- 100 גרם גרעיני דלעת, קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים עם כף מלח בסיר עמוק, מבשלים את השעועית הלבנה כדקה ומסננים. טוחנים במעבד מזון את השעועית עד לקבלת מחית גסה, מוסיפים שן שום, מיץ לימון, מלח ופלפל וטוחנים כ-20 שניות נוספות . מזליפים את הטחינה ומערבבים .לקבלת ממרח במרקם דליל יותר ניתן להמשיך לערבב ולהזליף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את הבצל ,הגזר והפלפל החריף כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שן שום, טימין ואת השעועית האדומה. מטגנים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
03.
מורחים בבסיס צלחת הגשה מממרח השעועית , מעל עורמים את השעועית האדומה, מפזרים זעתר, בצל ירוק, זרעי חמנייה וגרעיני דלעת.