שעועית אדומה מוקפצת עם זרעי חמנייה על מצע של פירה שעועית לבנה וטחינה
ארוחה טבעונית עשירה בקטניות שתכינו במהירות ותקצור אינספור מחמאות
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
עיצוב: שני בריל
המרכיבים ל8:
- 1 שקית (800 גר') שעועית אדומה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 שקית (800 גר') שעועית לבנה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ מלימון בינוני
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 200 גרם טחינה גולמית
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 5 גזרים, קלופים ופרוסים בעזרת קולפן לפרוסות דקות
- פלפל חריף, לפי הטעם
- עלים מ-5 גבעולי טימין, קצוצים
- 50 גרם זעתר
- 2 בצלים ירוקים, חתוכים דק
- 100 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
- 100 גרם גרעיני דלעת, קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים עם כף מלח בסיר עמוק, מבשלים את השעועית הלבנה כדקה ומסננים. טוחנים במעבד מזון את השעועית עד לקבלת מחית גסה, מוסיפים שן שום, מיץ לימון, מלח ופלפל וטוחנים כ-20 שניות נוספות . מזליפים את הטחינה ומערבבים .לקבלת ממרח במרקם דליל יותר ניתן להמשיך לערבב ולהזליף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את הבצל ,הגזר והפלפל החריף כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים שן שום, טימין ואת השעועית האדומה. מטגנים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
03.
מורחים בבסיס צלחת הגשה מממרח השעועית , מעל עורמים את השעועית האדומה, מפזרים זעתר, בצל ירוק, זרעי חמנייה וגרעיני דלעת.
הכנת? כאן מדרגים