אורז ירוק עם שקדים קלויים
רחלי קרוט משתפת אותנו במתכון לאורז חגיגי לפסח בתוספת עשבי תיבול רבים ועוד דברים טובים

המרכיבים ל 4-6:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול קלוף
- 2 זוקיני או קישואים
- 1 כוס אורז (יסמין או בסמטי)
- 15-20 עלי נענע
- 1/4 שקית אפונה עדינה קפואה
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- חופן עלי שמיר
- 1/4 צרור עירית
- 1/3 שקית פול ירוק קפוא ללא קליפה
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור או לבן
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות וקוצצים את עשבי התיבול דק.
-
02.
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
-
03.
מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עוד 3-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את האורז, כל עשבי התיבול, האפונה והפול ומערבבים.
-
05.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומנמיכים את האש להכי נמוכה. סוגרים עם מכסה.
-
06.
מבשלים במשך 20 דקות ולאחר מכן סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
-
08.
מפזרים את השקדים על האורז ומגישים.