מתכון קולפי מנגו (גלידה הודית) | השף הלבן

קולפי מנגו (גלידה הודית)

בואו ללמוד להכין את הגלידה האהובה בהודו. מתכון קליל וטעים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קולפי מנגו (גלידה הודית)
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
  • 2 מנגו בשלים, קלופים וללא הגרעין
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כוס חלב 3% "תנובה"
  • 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר נצמד כך שהוא גולש מעבר לדפנות.

  • 02.

    מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.

  • 03.

    בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. 

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ-15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.

  • 06.

    מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.  

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(214)