קולפי מנגו (גלידה הודית)
בואו ללמוד להכין את הגלידה האהובה בהודו. מתכון קליל וטעים

- 2 מנגו בשלים, קלופים וללא הגרעין
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 1 כוס חלב 3% "תנובה"
- 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
- 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר נצמד כך שהוא גולש מעבר לדפנות. 
- 
								02.
								מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק. 
- 
								03.
								בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. 
- 
								04.
								מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ-15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים. טיימר מופעל
- 
								05.
								יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה. 
- 
								06.
								מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות. טיימר מופעל
 
									

