מתכון קולפי מנגו (גלידה הודית) | השף הלבן

קולפי מנגו (גלידה הודית)

בואו ללמוד להכין את הגלידה האהובה בהודו. מתכון קליל וטעים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קולפי מנגו (גלידה הודית)
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
  • 2 מנגו בשלים, קלופים וללא הגרעין
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כוס חלב 3% "תנובה"
  • 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר נצמד כך שהוא גולש מעבר לדפנות.

  • 02.

    מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.

  • 03.

    בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. 

  • 04.

    מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ-15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.

  • 06.

    מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.  

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(214)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.