סופלה שוקולד ממכר
הקינוח השוקולדי המושלם! ככה תכינו בקלות סופלה שוקולדי חלומי ב-10 דקות בקערה אחת. רק לערבב את המצרכים, לשפוך לתבניות ולשלוח לתנור. מעולה עם גלידת וניל
המרכיבים ל6:
- 2 חלמונים
- חצי כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח
- 100 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם שוקולד מריר משובח
- 150 גרם חמאת "תנובה"
- 2 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בקערה גדולה, במיקרוגל או על בן-מארי.
-
03.
מוסיפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ובוחשים היטב.
-
04.
מוסיפים את הקמח לתערובת ובוחשים עד שלא רואים את הקמח. מומלץ לערבב כמה שפחות, כך הסופלה ייצא יותר טעים.
-
05.
יוצקים את התערובת לתבניות הסיליקון.
-
06.
אחרי שיוצקים לתבניות את התערובת, מכניסים למרכז כל תבנית 2 קוביות שוקולד לבן.
-
07.
אופים ל-9 דקות בלבד, חשוב להקפיד על זמני האפייה כדי למנוע מהעוגות להתייבש.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים את הסופלה בזהירות מהתבניות ומפזרים מעט אבקת סוכר.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
יחד עם קרם ברולה, סופלה שוקולד הוא אחד הקינוחים הצרפתיים היוקרתיים והפופולריים ביותר ברחבי העולם. אולם, לסופלה גם יש מוניטין של קינוח קשה ומתסכל להכנה. כל רעש חזק או פתיחה של דלת התנור עלולה לקלקל את תהליך ההכנה. אבל הנה הדבר שרוב האופים המתחילים לא מבינים: זה נשמע הרבה יותר מאיים ממה שזה באמת.
קינוחים אלו מקבלים את הגובה המיוחד שלהם מחלבוני ביצה טרופים בנוקשות. בעזרת כמה מרכיבים בסיסיים, אתה יכול להקציף קינוח שוקולד שמצד אחד מבטיח להרשים כל אורח במסיבה, אך מצד שני קל מספיק להכנה עבור ארוחת ערב נינוחה. ככה תכינו בקלות סופלה שוקולדי חלומי ב-10 דקות בקערה אחת. רק לערבב את המצרכים, לשפוך לתבניות ולשלוח לתנור. מעולה עם גלידת וניל.