קציפת שוקולד ופירורי עוגיות | השף הלבן

קציפת שוקולד ופירורי עוגיות לפסח

קינוח פרווה מעולה מארבעה מצרכים בלבד – כשר לפסח וקל מאוד להכנה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קציפת שוקולד ופירורי עוגיות לפסח
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 100 גרם עוגיות מצה עשירה בציפוי בטעם שוקולד מרוסקות לפירורים קטנים
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 500 מ"ל (שני מכלים קטנים או אחד גדול) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
  • ½ כפית גבישים או אבקה של קפה נמס מומסים בכף מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים 8 כוסות או גביעי קינוח. מפזרים חצי מכמות פירורי העוגיות על תחתית הכוסות.

  • 02.

    שמים את השוקולד בקערת זכוכית, מוסיפים ⅔ כוס (180 מ"ל) מנוזל הקצפת ואת הקפה המומס ומחממים במיקרוגל במשך 2-1 דקות עד שהקצפת חמה מאוד. מערבבים אחרי דקה. מוציאים ובוחשים לתערובת חלקה ומבריקה. מורידים 8-6 כפות מתערובת השוקולד לקערית ושומרים בצד לעיטור.

  • 03.

    מקציפים את הקצפת הצמחית הנותרת לקצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את יתרת תערובת השוקולד בהדרגה תוך הקצפה. מחלקים חצי מכמות הקצפת בין הכוסות, ומזלפים על הקצפת חצי מכמות תערובת השוקולד השמורה. שומרים 3-2 כפות מפירורי העוגיות הנותרים לעיטור ומחלקים את השאר בין הכוסות. מכסים בקצפת השוקולד הנותרת. מעטרים כל מנה בפירורי העוגיות השמורים ובזילופים של תערובת השוקולד הנותרת.שומרים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)