עוגיות שוקולד מושחתות לפסח
עוגיות שוקולד נימוחות ועשירות על בסיס קמח מצה וקמח תפו"א, לאירוח במהלך חג פסח
המרכיבים ל20 עוגיות:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות שטוחות קמח מצה
- 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
-
03.
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
-
04.
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
-
05.
מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
-
06.
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור).
טיימר מופעל
-
07.
רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.