מתכון עוגיות שוקולד מושחתות לפסח | השף הלבן

עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

עוגיות שוקולד נימוחות ועשירות על בסיס קמח מצה וקמח תפו"א, לאירוח במהלך חג פסח

מאת: נטלי פכט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות שוקולד מושחתות לפסח

המרכיבים ל20 עוגיות:

לעוגיות:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

     במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

  • 03.

     בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.

  • 04.

     מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

  • 05.

     מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.

  • 06.

     אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור).

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 07.

     רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(241)