עוגת שוקולד-סלק
שוקולדית, עסיסית ומפתיעה – מתחבא בה סלק שמוסיף חוץ מבריאות עוד רובד מתיקות ועסיסיות.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12:
- 400 גרם (1/2 שקית) סלק סנפרוסט מופשר
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 3/4 מיכל (150 גרם) יוגורט תנובה
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 100 גרם חמאה תנובה רכה
- 1/3 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 4 כפות גדושות קקאו
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
לקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות פירות יער סנפרוסט מופשרים טחונים למחית
- 1 כף אבקת פודינג וניל אינסטנט
- 1 כף אבקת סוכר
גודל תבנית: 1 עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הסלק במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים סוכר, ביצים ויוגורט ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים שוקולד וחמאה ומעבדים.
-
02.
מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח בקערה נפרדת. מוסיפים לעיסת השוקולד ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מעיבוד יתר).
-
03.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העיסה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה, מורחים על העוגה הקרה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים