עוגת שוקולד-סלק | השף הלבן

עוגת שוקולד-סלק

שוקולדית, עסיסית ומפתיעה – מתחבא בה סלק שמוסיף חוץ מבריאות עוד רובד מתיקות ועסיסיות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד-סלק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 400 גרם (1/2 שקית) סלק סנפרוסט מופשר
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 3/4 מיכל (150 גרם) יוגורט תנובה
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 100 גרם חמאה תנובה רכה
  • 1/3 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 4 כפות גדושות קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות פירות יער סנפרוסט מופשרים טחונים למחית
  • 1 כף אבקת פודינג וניל אינסטנט
  • 1 כף אבקת סוכר
גודל תבנית: 1 עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הסלק במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים סוכר, ביצים ויוגורט ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים שוקולד וחמאה ומעבדים.

  • 02.

    מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח בקערה נפרדת. מוסיפים לעיסת השוקולד ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מעיבוד יתר).

  • 03.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העיסה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 04.

    מקציפים את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה, מורחים על העוגה הקרה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.