מתכון נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות | השף הלבן

נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות

למכורים בלבד: עוגה שוקולדית, קרמית ורכה שתשמח את כל המשפחה.

מאת: יניב גור אריה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות

המרכיבים ל תבנית 24:

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם (2.5 חבילות) חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
  • 6 ביצים
  • קורט מלח
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.

  • 02.

    מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.

  • 04.

    אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה. 

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות. לציפוי: 

  • 06.

    מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה. 

  • 07.

    יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.

  • 08.

    מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4593)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.