"עוגת" תאנים וגבינה בולגרית | השף הלבן

עוגת תאנים וגבינה בולגרית

עוגה מלוחה מיוחדת, שמשלבת בתוכה טעמים שונים: בצל, תאנים מתוקות, גבינה בולגרית במליחות מעודנת וחריפות קלה מגרגרי הפלפל הכתושים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • שמן זית לשימון התבנית ולהברשה
  • 1 כף קמח תירס לפולנטה
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כפית סוכר
  • 200 גרם (קצת פחות מ־⅔1 כוסות) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח
  • 6 כפות (90 מ"ל) חלב תנובה
  • 50 מ"ל (3 כפות מידה + 1 כפית) יין לבן
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 בצל קטן (100 גרם) קצוץ לריבועים של 1 ס"מ
  • 4 תאנים בשלות חתוכות ל־8 פלחים כל־אחת
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16% פיראוס חתוכה לקוביות של 1.5 ס"מ
  • 1 כפית תערובת גרגרי פלפל (שחור, לבן, אדום, ירוק) כתושים
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית בקוטר 20 ס"מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. משמנים קלות את הנייר. זורים את קמח התירס על דופנות התבנית ומנערים את העודפים. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערה לקציפה סמיכה מאוד ותפוחה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבלים לתערובת פירורית. טורפים יחד את הנוזלים ומוסיפים לקערה בהדרגה. מערבלים עד שהתערובת מתחילה להתאחד אבל עדיין נראים בה גושים. מוסיפים את הבצל ואת פלחי התאנים ומערבבים בתנועות קיפול במרית. מוסיפים את קוביות הגבינה ואת הפלפל ומערבבים בזהירות.

  • 03.

    מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות עד שהמאפה מקבל גוון חום־זהוב עמוק ומרכזו קפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומברישים את פני העוגה ב־2 כפות שמן זית. מצננים ומחלצים מהתבנית. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)