עוגת שכבות כשרה לפסח
עוגה טעימה ומושקעת
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מנות:
- 5 חלבונים בלבד
- 200 ג` סוכר (כוס)
- 90 ג` קוקוס (כוס)
- 2 כפות אינסטנט וניל
מוס שוקולד:
- 200 ג` שוקולד מריר
- שמנת מתוקה / שמנת צמחית של השף הלבן (פרווה)
מוס קפוצ`ינו:
- שמנת מתוקה / שמנת צמחית של השף הלבן(פרווה)
- אינסטנט וניל
- 240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה (פרווה)
- כפית אבקת נס קפה (לא חובה)
גנאש לציפוי:
- 150 ג` שוקולד מריר
- 150 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת צמחית של השף הלבן (פרווה)
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב, מערבבים קוקוס ואינסטנט ולקפל לקצף החלבונים. מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
ממיסים את השוקולד, מקציפים שמנת מתוקה, מקפלים את השוקולד לקצפת. מורחים את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס, מקפיאים לשעה.
-
03.
מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב, נס קפה, לקרם יציב, מורחים על שכבת השוקולד, מקפיאים לשעה. מחממים שמנת מתוקה עד סף רתיחה, יוצקים על השוקולד, מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על שכבת מוס הקפוצ`ינו.
-
04.
מקפיאים את העוגה לכמה שעות, מעבירים למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים