עוגת סולת, דבש ולימון
מתכון לעוגת סולת טעימה ומשביעה
המרכיבים ל6 מנות /תבנית בקוטר 20 ס"מ:
- 200 גרם חמאת "תנובה", רכה
- ½ כוס דבש
- 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
- ½ כוס (100 גרם) סולת
- ½ 1 כפיות אבקת אפייה
- 2 ביצים
- קליפה מגורדת מ-2 לימונים
- מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים
- ½ כוס סוכר
- פיסטוקים קלופים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה.
-
02.
בקערה נקייה, מניחים את השקדים, סולת ואבקת אפיה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
-
03.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והדבש ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.
-
04.
מוסיפים מעט מתערובת הסולת ומערבלים. שוברים ביצה ומערבלים. חוזרים על הפעולות עם יתר תערובת הסולת והביצים.
-
05.
מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים היטב. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד ששולי העוגה מתחילים להיפרד מהדפנות וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא יבש, כ- 30 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
להכנת הסירופ: מניחים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
-
07.
בעזרת קיסם דוקרים את פני העוגה ויוצקים את הסירופ מעל העוגה. הופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומניחים להתקרר.