מתכון עוגת סולת, דבש ולימון | השף הלבן

עוגת סולת, דבש ולימון

מתכון לעוגת סולת טעימה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת סולת, דבש ולימון

המרכיבים ל6 מנות /תבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 200 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • ½ כוס דבש
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
  • ½ כוס (100 גרם) סולת
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
לסירופ:
  • מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים
  • ½ כוס סוכר
לקישוט:
  • פיסטוקים קלופים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה נקייה, מניחים את השקדים, סולת ואבקת אפיה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והדבש ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.

  • 04.

    מוסיפים מעט מתערובת הסולת ומערבלים. שוברים ביצה ומערבלים. חוזרים על הפעולות עם יתר תערובת הסולת והביצים.

  • 05.

    מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים היטב. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד ששולי העוגה מתחילים להיפרד מהדפנות וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא יבש, כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    להכנת הסירופ: מניחים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.

  • 07.

    בעזרת קיסם דוקרים את פני העוגה ויוצקים את הסירופ מעל העוגה. הופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומניחים להתקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(367)