עוגה לפסח בשלושה שלבים
מתכון פשוט לעוגה טעימה וכשרה לפסח משבעה מצרכים שיש בכל בית!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10-12תבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ:
- 7 ביצים (מה לעשות..פסח)
- 11 כפות אגוזים קצוצים
- 3 כפות קמח מצה
- כוס סוכר
- 3-4 כפות שמן
- גרידת לימון (אפשר להוסיף גם כפית תמצית וניל)
- 2 כפות קקאו
לסירופ קישוט:
- 0.5 כוס מים
- 0.75 כוס סוכר
- קצת גרידת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
יש להפריד את החלבונים וחלמונים, ולהקציף עם סוכר את החלבונים( לבן).
-
02.
להוסיף בהדרגה את החלמונים עם קמח המצה, שמן, קקאו ואגוזים. **את העוגה ניתן לאפות בתבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ
-
03.
להכניס לתנור 180 מע' כ- 25 דק' (תלוי מאוד בתנור) או עד שקיסם יוצא יבש. ולא להוציא, להניח בתנור סגור על מנת שהעוגה תצא יציבה. בנתיים מכינים את הסירופ:
-
04.
מבשלים על אש נמוכה, בסיר קטן את מצרכי הסירופ ובוחשים כל הזמן לאט, לאט עד שמתקבל מרקם נוזלי יפה.
-
05.
בעזרת כף שופכים בעדינות על העוגה.
הכנת? כאן מדרגים