מתכון עוגה לפסח בשלושה שלבים | השף הלבן

עוגה לפסח בשלושה שלבים

מתכון פשוט לעוגה טעימה וכשרה לפסח משבעה מצרכים שיש בכל בית!

מאת: עינב אלמקייס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה לפסח

המרכיבים ל 10-12תבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ:

  • 7 ביצים (מה לעשות..פסח)
  • 11 כפות אגוזים קצוצים
  • 3 כפות קמח מצה
  • כוס סוכר
  • 3-4 כפות שמן
  • גרידת לימון (אפשר להוסיף גם כפית תמצית וניל)
  • 2 כפות קקאו
לסירופ קישוט:
  • 0.5 כוס מים
  • 0.75 כוס סוכר
  • קצת גרידת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    יש להפריד את החלבונים וחלמונים, ולהקציף עם סוכר את החלבונים( לבן).

  • 02.

    להוסיף בהדרגה את החלמונים עם קמח המצה, שמן, קקאו ואגוזים. **את העוגה ניתן לאפות בתבנית בבקה או בתבנית 26 ס"מ

  • 03.

    להכניס לתנור 180 מע' כ- 25 דק' (תלוי מאוד בתנור) או עד שקיסם יוצא יבש. ולא להוציא, להניח בתנור סגור על מנת שהעוגה תצא יציבה. בנתיים מכינים את הסירופ:

  • 04.

    מבשלים על אש נמוכה, בסיר קטן את מצרכי הסירופ ובוחשים כל הזמן לאט, לאט עד שמתקבל מרקם נוזלי יפה.

  • 05.

    בעזרת כף שופכים בעדינות על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(448)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.