שושני בצק עלים ב-3 טעמים
שושני בצק עלים הם הפינוק המושלם למי שאוהב קינוחים מגוונים, קראנצ'יים וטעימים. שילוב של בצק עלים פריך עם מילויים מתוקים בשלושה טעמים – ממרח לוטוס עם שוקולד לבן, נוטלה עם שוקולד מריר, וחמאת בוטנים עם שוקולד חלב – יוצר מאפה מיוחד ומרשים. הקיפול היפהפה בצורת שושנה מוסיף לא רק למראה אלא גם לחוויית הביס המושלם. אידיאלי לאירוח, חגיגות או פשוט כשמתחשק משהו מתוק ומפנק.

המרכיבים ל 15 מנות:
- חבילת בצק עלים חמאה מעדנות מופשרת ומוכנה לעבודה
- ממרח לוטוס קראנצ'
- 50 גרם שוקולד לבן מגורד/ קצוץ דק
- ממרח נוטלה
- 50 גרם שוקולד מריר מגורד/ קצוץ דק
- חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
- 50 גרם שוקולד חלב מגורד/ קצוץ דק
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחלקים את הבצק לשני ריבועים שווים, מניחים קובייה אחת על גבי נייר אפיה, והשני במקרר מכוסה.
-
02.
מורחים בכל 1/3 מלבן מן התוספות: 1/3 ממרח לוטוס ושוקולד לבן, 1/3 ממרח נוטלה ושוקולד מריר ו-1/3 אחרון חמאת בוטנים ושוקולד חלב.
-
03.
מניחים את הבצק השני מעל לכיסוי, ומהדקים מעט, מכסים ומקררים לפחות 20 דק' (ניתן לשמור לכמה שעות סמוך לאפייה).
-
04.
בתו הקירור מפדרים מעל אבקת סוכר ובעזרת גלגלת/ סכין יוצרים רצועות ברוחב של כ- 2 ס"מ.
-
05.
לוקחים כל רצועה, "מבריגים" ומלפפים לצורת פרח.
-
06.
כך ממשיכים עם שאר הרצועות, במידה והבצק רך מחזירים קצת לקירור.
-
07.
מניחים את ה"פרחים" בתבנית מרופדת במרווחים, אופים בתנור שחומם מראש 190 ואופים כ-20 דק' או עד שהם זהובים ויפים.
-
08.
מפדרים ואבקת סוכר ומגישים.