מאפי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני
מליחות הכנען עם מתיקות האגסים יוצרים מילוי מפתיע במאפה קל להכנה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 3 כפות דבש
- 1 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות מופשר
- 1 חבילות גבינת כנען השף הלבן
- 100 גרם סוכר
- תמצית וניל איכותית
- 1 גרידת תפוז
- 4 אגסים קלופים חתוכים לשמיניות
- חצי ליטר יין מוסקט
- 2 יחידות ציפורן
- 2 יחידות הל שלם
- 1 יחידה כוכב אניס
- 1 מקל קינמון
- ביצה טרופה
- 2 גביעי יופלה 3% תנובה
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% תנובה
- 1 גרידת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
02.
מרתיחים בסיר את היין, ציפורן, הל, אניס, קינמון ואגסים מבשלים כעשר דקות ומצננים.
-
03.
בקערה מערבבים היטב את הכנען, סוכר, תמצית וניל וגרידת התפוז, קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
-
04.
מניחים במרכז את האגס ומעל כפית של תערובת גבינה.
-
05.
מורחים מסביב ביצה בעזרת מברשת, סוגרים היטב ומסדרים על ניר אפיה.
-
06.
אופים בתנור חם כ- 15 דקות או עד הזהבה ב-150-160 מעלות
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים בקערה את היוגורט, שמנת חמוצה, גרידת לימון ודבש
-
08.
מוצאים את הרביולי מהתנור ומגישים עם הרוטב
הכנת? כאן מדרגים