פורטוקלופיתה – מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים
עוגה שהיא שילוב מושלם בין גבינה, יוגורט ותפוזים. נעשה בה שימוש לא רגיל בעלי פילו ששווה להכיר – מייבשים, מפוררים ובוחשים לתוך העיסה.
המרכיבים ל12:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות מופשרים על פי הוראות יצרן
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות גרידת תפוז
- 3/4 כוס שמן זית עדין
- 1 מיכל גבינת שמנת פיראוס בסגנון יוגורט יווני
- 1/2 כוס חלב תנובה או יוגורט פיראוס
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 1 מים
- 1/4 כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את עלי הפילו זה מזה, מפזרים ככל שהמרחב מאפשר ומשאירים לייבוש - כשחם ויבש כשעה ועד לילה. אוספים את עלי הפילו היבשים ומועכים מעל תבנית האפייה המשומנת כך שיתפוררו לפיסות קטנות.
-
02.
טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים מיץ וגרידת תפוז ושמן וטורפים. מוסיפים גבינה, יוגורט, אבקת אפייה ומלח וטורפים לבלילה אחידה.
-
03.
יוצקים את הבלילה על פירורי הפילו, מערבבים בעדינות לפיזור אחיד. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הסירופ: מבשלים את מרכיביו על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
-
05.
כשהעוגה בטמפרטורת החדר חורצים בה מנות ריבועיות ויוצקים את הסירופ החם (חשוב שאחד מהשניים, הסירופ או העוגה, יהיה קר) ומניחים לשעה לסירופ להיספג ולעוגה להצטנן ומגישים.