מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים | השף הלבן

פורטוקלופיתה – מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים

עוגה שהיא שילוב מושלם בין גבינה, יוגורט ותפוזים. נעשה בה שימוש לא רגיל בעלי פילו ששווה להכיר – מייבשים, מפוררים ובוחשים לתוך העיסה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פורטוקלופיתה - מאפה פילו וגבינת שמנת בסגנון יוגורט יווני בסירופ תפוזים
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות מופשרים על פי הוראות יצרן
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • 3/4 כוס שמן זית עדין
  • 1 מיכל גבינת שמנת פיראוס בסגנון יוגורט יווני
  • 1/2 כוס חלב תנובה או יוגורט פיראוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 1 מים
  • 1/4 כפית קינמון
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את עלי הפילו זה מזה, מפזרים ככל שהמרחב מאפשר ומשאירים לייבוש - כשחם ויבש כשעה ועד לילה. אוספים את עלי הפילו היבשים ומועכים מעל תבנית האפייה המשומנת כך שיתפוררו לפיסות קטנות.   

  • 02.

    טורפים את הביצים. מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים מיץ וגרידת תפוז ושמן וטורפים. מוסיפים גבינה, יוגורט, אבקת אפייה ומלח וטורפים לבלילה אחידה.

  • 03.

    יוצקים את הבלילה על פירורי הפילו, מערבבים בעדינות לפיזור אחיד. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מכינים את הסירופ: מבשלים את מרכיביו על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.

  • 05.

    כשהעוגה בטמפרטורת החדר חורצים בה מנות ריבועיות ויוצקים את הסירופ החם (חשוב שאחד מהשניים, הסירופ או העוגה, יהיה קר) ומניחים לשעה לסירופ להיספג ולעוגה להצטנן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)