המרכיבים ל 10 מנות:
- 3 1/2 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 ו 1/4 כפית שמרים יבשים
- 1ו 1/4 כוסות חלב 1% "תנובה" פושר
- 20 גרם חמאת "תנובה"
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- שמן לטיגון
- 8 כפות סוכר
- 1 כף קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב, מוסיפים את הביצה וטורפים היטב.
-
02.
בקערת מיקסר, מערבבים כוס וחצי קמח עם הסוכר, מוסיפים את תערובת השמרים ובעזרת וו לישה מערבבים כדקה. מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבב כ 5 דקות על מהירות גבוהה, עד קבלת בצק נוח לעבודה.
טיימר מופעל
-
03.
מכסים את קערת המיקסר במגבת, ומניחים לבצק לתפוח כ-60 דקות או עד הכפלת נפחו.
טיימר מופעל
-
04.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעובי
-
05.
5 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ.
-
06.
על מגש אפייה מקומח היטב, מניחים את העיגולים ונותנים להם לתפוח עד הכפלת נפחם, כ-60 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים שמן בסיר בינוני, ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד הזהבה.
-
08.
מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון. מניחים את הסופגניות בתוך תערובת הסוכר ומערבבים היטב.